ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση 5% στην πώληση υγρών καυσίμων καταγράφουν τα πρατήρια του Βόλου

μείωση-5-στην-πώληση-υγρών-καυσίμων-κατ-778274

Μειωμένη σε ποσοστό 5%, περίπου είναι, σε σύγκριση με πέρυσι, η προμήθεια βενζίνης στην «καρδιά» του καλοκαιριού, με τους επαγγελματίες του κλάδου να εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι, κάνοντας τη σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές των υγρών καυσίμων παρουσιάζουν σταθεροποιητική τάση, εντούτοις οι οδηγοί, όχι μόνο οι ντόπιοι, αλλά και οι επισκέπτες της Μαγνησίας, είναι φειδωλοί στα ποσά που διαθέτουν, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η μέση τιμή για την αμόλυβδη παραμένει στο 1,62 ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης στο 1,40 ευρώ για τη Μαγνησία, με τη διεθνή τιμή του βαρελιού να διαμορφώνεται στα 74 δολάρια, σημειώνοντας πτώση σε σύγκριση με την τιμή του προηγούμενου Ιουνίου, που «σκαρφάλωσε» στα 80 δολάρια.

«Η τουριστική κίνηση, που σημειώνεται μέχρι στιγμής στη Μαγνησία, είναι μικρότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή και η συγκεκριμένη διαπίστωση διατυπώνεται από όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βασιλική Κοντοχρήστου, πρόεδρος των βενζινοπωλών του Νομού.

Οι ξένοι τουρίστες προμηθεύονται βενζίνη για τα ΙΧ τους στη διάρκεια των διακοπών τους, αλλά σε μικρότερο ποσοστό, ενώ πολλοί ντόπιοι χρησιμοποιούν λιγότερο τα οχήματά τους σε σύγκριση με τις εποχές πριν από την κρίση, λόγω οικονομικής στενότητας.

«Οι τιμές είναι σταθεροποιητικές το τελευταίο διάστημα, αλλά οι επαγγελματίες προσπαθούν με πολύ μεγάλη δυσκολία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της υπερφορολόγησης και της πτώσης τζίρου» υπογραμμίζει η κ. Κοντοχρήστου. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι κοινά για όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον, βλέποντας τα έσοδά τους να μειώνονται δραματικά, ενώ αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στο μεταξύ, «οι τιμές των καυσίμων εξαρτώνται από τις διεθνείς συγκυρίες και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη πώς θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα. Εκτιμούμε, ωστόσο, ότι θα παραμείνουν σταθερές» επισήμανε η πρόεδρος των βενζινοπωλών. Παράλληλα τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους επαγγελματίες του κλάδου είναι «η υπερφορολόγηση, που δεν μας αφήνει να ανασάνουμε και καθιστά πολύ δύσκολη την προσπάθειά μας, να βγάλουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας».

Η καθημερινότητα των επαγγελματιών του κλάδου είναι ιδιαίτερα δύσκολη και η αγωνία των βενζινοπωλών κορυφώνεται, καθώς ακολουθούν καθοδική πορεία οι πωλήσεις υγρών καυσίμων και οι οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πρατηριούχους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου