ΤΟΠΙΚΑ

Η πλήρης διαλεύκανση ο ελάχιστος φόρος τιμής

η-πλήρης-διαλεύκανση-ο-ελάχιστος-φόρο-778324

Άμεση και πλήρη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος.

Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια καταστροφή, κυρίως όσον αφορά στην απώλεια των ανθρώπων ζωών, ο κ. Στρατηγόπουλος τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις.

«Είναι προφανές ότι από αυτή τη δικαστική διερεύνηση θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις τόσο για τα διαχρονικά αίτια που οδήγησαν σωρευτικά στη συγκεκριμένη τραγωδία, όσο και για τις επί μέρους πράξεις ιδιωτών, αλλά κυρίως δημοσίων λειτουργών, που συνθέτουν το πάζλ των ευθυνών, που μας οδήγησαν στην εθνική τραγωδία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «η αναζήτηση των απαντήσεων θα αποτελέσει ελάχιστη ένδειξη τιμής στη μνήμη των νεκρών και των οικογενειών τους, κυρίως όμως, αποτελεί χρέος στην εθνική συνείδηση και στην προοπτική των νεότερων γενεών που δεν θα πρέπει να ξαναζήσουν ένα ανάλογο καταστροφικό φαινόμενο».

Το δικηγορικό σώμα από την πλευρά του έχει λάβει έμπρακτες πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την ανακούφιση των πληγέντων και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, το δικηγορικό Σώμα θα επιμείνει στο ζήτημα της διερεύνηση των ευθυνών πρόκλησης της εθνικής τραγωδίας, προκειμένου να μην αποτελέσει ένα ακόμη τραγικό γεγονός που σύντομα θα ξεχαστεί τόσο από τους πολίτες, όσο και από τις αρχές, που οφείλουν να διερευνήσουν για το σκοπό αποτροπής τα αίτια που μας οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Επισημαίνεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στην οποία συμμετέχει και ο κ. Στρατηγόπουλος εκφράζοντας την βαθιά οδύνη της για το θάνατο 91 πολιτών από τις φονικές πυρκαγιές ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες «όσο ψηλά και αν ανήκουν».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή η έρευνα για τα αίτια και για την απόδοση ευθυνών για τις πυρκαγιές «πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και σε βάθος» και «δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα ερωτήματα» ενώ «οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν ανήκουν θα πρέπει να αποδοθούν».

Μεταξύ άλλων, η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει στην ανακοίνωσή της για το θέμα των πυρκαγιών και της εισαγγελικής διερεύνησης των αιτιών που οδήγησαν σε αυτές: «Η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει άμεσα και ενδελεχώς να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία, με την ιδιαίτερη σοβαρότητα που επιβάλλει η εκατόμβη των θυμάτων και η τεράστια έκταση των καταστροφών».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου