ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική, χορός, κεράσματα στην αγορά

μουσική-χορός-κεράσματα-στην-αγορά-778330

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση και την επιτυχή πραγματοποίηση της 1ης «Λευκής Νύχτας» στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Ο εμπορικός κόσμος συντονίζεται με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας για την μεγάλη γιορτή του εμπορίου, την αναβίωση του εν λόγω ξενόφερτου θεσμού και την καθιέρωσή του στην πόλη όπως συμβαίνει και σε άλλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Η «Λευκή Νύχτα» είναι ένα έθιμο που γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία στην Καβάλα, στη Βέροια, στην Καλαμάτα και στην Αθήνα όπου επιλέγεται μία μέρα στο τέλος των εκπτώσεων κατά τη διάρκεια της οποίας τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ και ο εμπορικός κόσμος προχωρά σε προσφορές.

Παράλληλα με τις προσφορές, στις εμπορικές αγορές διοργανώνονται διάφορα events ως ανταπόδοση για την υποστήριξη του καταναλωτή και την περαιτέρω γνωριμία μαζί του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος ενημέρωσε ότι η αγορά προετοιμάζεται για την πραγματοποίηση ανάλογης εκδήλωσης και στον Βόλο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

«Διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία της εμπορικής αγοράς του Βόλου, αλλά και σε εμπορικές γειτονιές, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον εμπορικό κόσμο», ενημερώνει ο ίδιος.

Εκείνη την ημέρα η εμπορική αγορά θα μείνει ανοιχτή έως τις 3 τα ξημερώματα. Η «Λευκή Νύχτα» θα διανθιστεί με συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα, χοροί, εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Για την επιτυχή πραγματοποίηση ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου συνεργάζεται με τον Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, πολλά τοπικά συγκροτήματα, σχολές χορού και το ΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

«Στοχεύουμε ως Σύλλογος να προσελκύσουμε κόσμο από Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ώστε οι καταναλωτές να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της αγοράς του Βόλου», σημειώνει ο ίδιος.

Θα πρόκειται πραγματικά για μία γιορτή του εμπορίου, η οποία θα απευθύνεται στους καταναλωτές , ενώ θα διαφημιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συνεχίζεται η διαδικασία για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας συνεχίζει τη διαδικασία για την υποβολή της πρότασης για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο Βόλο. Η Διοίκηση του Συλλόγου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Βόλου προετοιμάζει το φάκελο του έργου για την υποβολή αίτησης στο ΕΣΠΑ.

Επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί. Από το ΕΣΠΑ θα απορροφηθεί ποσό ύψους 1,9 εκατ. ευρώ προκειμένου το ιστορικό κέντρο να ανακτήσει την αίγλη του παρελθόντος.

Στο πλαίσιό του προγράμματος, θα γίνουν παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, θα διαμορφωθούν ποδηλατόδρμοι, θα γίνουν πεζοδρομήσεις οδών ήπιας κυκλοφορίας, θα υπάρξει μέριμνα για την προβολή των καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δημιουργία του Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου έχει επιλεχθεί η περιοχή που βρίσκεται από την Παύλου Μελά έως την Ξενοφώντος και από τη Δημητριάδος έως τη Γαλλίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου