ΣΠΟΡΑΔΕΣ

350 νέες κλίνες προστέθηκαν στη Μαγνησία

350-νέες-κλίνες-προστέθηκαν-στη-μαγνησία-778335

Σε 350 υπολογίζονται οι καινούργιες κλίνες που έχουν προστεθεί φέτος στην Μαγνησία, με το 80% να βρίσκονται στην Σκιάθο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Οι προσπάθειες ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος είναι προφανείς, ενώ όπως αναφέρει ο Νίκος Σαρούκος, προϊστάμενος τμήματος τουριστικής ανάπτυξης, ελέγχου και επιθεωρήσεων της ΠΥΤ Θεσσαλίας, στην ηπειρωτική Μαγνησία δεν προκύπτει θεαματική αύξηση στα νέα αιτήματα των μονάδων. Αυτά επικεντρώνονται κυρίως σε ομάδες επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων και μάλιστα οι νέες μονάδες είναι εννέα. «Ωστόσο, αυτό που παρατηρείται σε ήδη υφιστάμενες, είναι ότι αυξάνουν την δυναμικότητά τους και προχωρούν σε αναβάθμιση» επισημαίνει ο ίδιος.

Αυτό μένει να αποτυπωθεί επί της ουσίας και σε ένα νέο νομοθέτημα το οποίο θεσπίστηκε μόλις στις 31 Ιουλίου του 2018, το οποίο επαναπροσδιορίζει την κατηγοριοποίηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα και εισάγει για πρώτη φορά την κατηγορία των πέντε κλειδιών.

Στα νησιά

Στην νησιωτική Μαγνησία, εξάλλου, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική και κυρίως στην Σκιάθο μεταφράζεται σε 300 νέες κλίνες, υψηλών προδιαγραφών. Παράλληλα ο κ. Σαρούκος ανέφερε ότι «πιθανόν μέσα στις επόμενες εβδομάδες πειραματικά να επιστρέψει και ένα ξενοδοχείο στην Γλώσσα Σκοπέλου, το οποίο κατέβασε ρολά ως δύο αστέρων και επιστρέφει ως πεντάστερο».

Ο ίδιος σημείωσε, παράλληλα, ότι το ζητούμενο είναι η παράταση της τουριστικής περιόδου, η διατήρηση και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων κλινών, ενώ στους άμεσους στόχους της ΠΥΤ Θεσσαλίας είναι η υλοποίηση μιας σειράς δράσεων που θα συνδεθούν με τις κεντρικές πύλες εισόδου της Θεσσαλίας, με στόχο την ενίσχυση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου