ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά σε Ι.Χ. στο πάρκινγκ του «Σκλαβενίτη»

πυρκαγιά-σε-ι-χ-στο-πάρκινγκ-του-σκλαβ-778464

Πανικός και αναστάτωση χθες στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη 2ας Νοεμβρίου με Βασσάνη. Επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ από άγνωστη αιτία – το πιο πιθανό από βραχυκύκλωμα – άρπαξε φωτιά στο μπροστινό του μέρος, με αποτέλεσμα καπνοί να αρχίζουν να «πνίγουν» τη γύρω περιοχή και το μάρκετ.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σήμανε συναγερμός. Οι εργαζόμενοι του καταστήματος και οι πελάτες βγήκαν έξω από το μάρκετ τρομαγμένοι. Στον τόπο έσπευσαν άμεσα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με οχτώ πυροσβέστες, ενώ μετέβη και περιπολικό της Αστυνομίας.

Οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι στο υπόγειο πάρκινγκ τα συστήματα πυρασφάλειας είχαν λειτουργήσει, αποτρέποντας τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες ανέπτυξαν γρήγορα εγκαταστάσεις και άρχισαν χωρίς χάσιμο χρόνου τις ρίψεις νερού με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τις ενέργειες. Η φωτιά κατασβήστηκε στις 5.30 το απόγευμα, οπότε αποχώρησε από το μάρκετ και το τελευταίο πυροσβεστικό όχημα.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη. Η φωτιά που προκλήθηκε στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου προκάλεσε ζημιές ύψους 3.000 ευρώ.

Οι πυροσβέστες του Ανακριτικού λάμβαναν έως αργά το απόγευμα καταθέσεις. Αν και ακόμη δεν έχουν διαπιστωθεί τα ακριβή αίτια για την πυρκαγιά, εντούτοις οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά εκδηλώθηκε λόγω βραχυκυκλώματος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου