ΤΟΠΙΚΑ

Οδήγησε μεθυσμένος γιατί τσακώθηκε με τη σύζυγο

οδήγησε-μεθυσμένος-γιατί-τσακώθηκε-μ-778485

Τσακώθηκε με τη σύζυγο, ήπιε και οδήγησε μεθυσμένος ενώ δεν διέθετε καν δίπλωμα οδήγησης. Ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 43χρονο Βολιώτη, που συνελήφθη χθες στις 3 τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου.

Σε έλεγχο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος οδηγούσε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο κέντρο του Βόλου, ενώ είχε καταναλώσει μη επιτρεπόμενη ποσότητα αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη μέτρηση με αλκοολόμετρο αποδείχτηκε ότι ο οδηγός του ΙΧ είχε ποσότητα αλκοόλ στο αίμα που αντιστοιχούσε σε 1,56 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, ενώ στη δεύτερη μέτρηση είχε ποσότητα αλκοόλ στο αίμα που αντιστοιχούσε σε 1,27 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, με όριο τα 0,50 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Ο μεθυσμένος οδηγός κρατήθηκε και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και δικάστηκε στο Αυτόφωτο.

«Ζητώ μία μεγάλη συγγνώμη», είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο Δικαστήριο. Ο 43χρονς υποστήριξε ότι δεν συνηθίζει να καταναλώνει αλκοόλ. Ισχυρίστηκε ότι προχθές το βράδυ τσακώθηκε με τη σύζυγο και γι’ αυτό ήπιε. Τέλος επισήμανε ότι είναι ναυτικός και απουσιάζει συχνά σε ταξίδια γι’ αυτό δεν διαθέτει άδεια οδήγησης.

Εντούτοις, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορούταν. Ο εισαγγελέας έδρας επεσήμανε στον 43χρονο ότι «οι συγκεκριμένες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι για την προστασία του δημοσίου συμφέροντας. Οι διατάξεις είναι και για την προστασία και των άλλων οδηγών και πεζών και για την προστασία της δική σας».

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο και παράλληλα αποφάσισε να του αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και την άδεια κυκλοφορίας για πέντε μήνες.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου