ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Βόλο

ενταση-στο-ειδικό-κατάστημα-κράτησης-778490

Νέο περιστατικό έντασης σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου. Νεαροί κρατούμενοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους επί ώρες διαμαρτυρόμενοι για συνωστισμό των φυλακών.

Κλίμα εχθρότητας επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις φυλακές Βόλου. Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου προκαλούνται συχνά επεισόδια μεταξύ των κρατουμένων αλλά και μεταξύ των τελευταίων και του προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, μία των Πακιστανών και μία των Ρομά, οι οποίες διαπληκτίζονται συχνά μεταξύ τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από περίπου οχτώ μέρες οι δύο ομάδες ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα να προκληθούν τραυματισμοί. Συνολικά τέσσερις κρατούμενοι είχαν μεταφερθεί τότε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Οι φυλακισμένοι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

Μετά από αυτό το επεισόδιο και μέχρι σήμερα φαίνεται ότι το κλίμα δεν έχει εξομαλυνθεί και τα επεισόδια συνεχίζονται.

Οι κρατούμενοι προέβησαν προχθές σε διαμαρτυρία για το συνωστισμό των φυλακών και επί ώρες αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους. Μετά από αλλεπάλληλες προτροπές των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τήρηση του προγράμματος οι κρατούμενοι υποχώρησαν τελικά και το απόγευμα επέστρεψαν στα κελιά τους.

Επισημαίνεται ότι για το θέμα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, η οποία παρενέβη χθες το μεσημέρι. Εισαγγελέας μετέβη το μεσημέρι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων και πέρασε τους κρατούμενους που δημιουργούν προβλήματα από πειθαρχικό συμβούλιο.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου