ΤΟΠΙΚΑ

Πυροβολούσε με καραμπίνα στον αέρα

πυροβολούσε-με-καραμπίνα-στον-αέρα-779102

Θυμήθηκε τον γαμπρό του και σε ένδειξη φόρου τιμής πήρε την κυνηγετική καραμπίνα, βγήκε έξω από το σπίτι και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα.

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου προχθές σε έναν 73χρονο ημεδαπό. Οι άσκοποι πυροβολισμοί απαγορεύονται από τον Ποινικό Κώδικα για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Ο 73χρονος κρατήθηκε προχθές το βράδυ και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης δικάστηκε στο Αυτόφωρο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τού επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή τριετίας, ενώ κατέσχεσε και το κυνηγετικό του όπλο παρά το γεγονός ότι ο καταδικασθείς το κατείχε νόμιμα ως κυνηγός.

Το Δικαστήριο του αναγνώρισε παράλληλα το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο καταδικασθείς ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση. Θυμήθηκε, είπε, τον γαμπρό του, τον οποίο έχασε πριν από έναν χρόνο.

Σε ανύποπτη χρονική στιγμή, όπως υποστήριξε, δίχως να το έχει σχεδιάσει πήρε το όπλο από τη θήκη και πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές.

Νωρίτερα η κόρη του επισήμανε ότι ο πατέρας της και ολόκληρη οικογένεια έχουν υποστεί μεγάλη πίεση λόγω της απώλειας και όλες οι υποχρεώσεις με τα παιδιά έχουν πέσει στον πατέρα της.

Η ίδια τόνισε ότι ο 73χρονος δεν έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για το παραμικρό. «Είναι ένας άνθρωπος που πάντοτε ήταν σπίτι – δουλειά, δουλειά – σπίτι και η μόνη δραστηριότητα που του αρέσει είναι το κυνήγι», ανέφερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου