ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή θα απολογηθεί για τα ναρκωτικά ο 25χρονος

στον-ανακριτή-θα-απολογηθεί-για-τα-ναρ-779106

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών, υπό την ειδική έκφανση της κατοχής, άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στον 25χρονο ημεδαπό που κατελήφθη να έχει επάνω του διάφορες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ο 25χρονος συνελήφθη προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του εννέα φιξάκια με συνολική ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2,3 γραμμαρίων, μία πλαστική φιάλη με υγρή ποσότητα LSD βάρους 6,02 γραμμαρίων και 70 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί για τις πράξεις του και ζήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και να λέει ότι χρειάζεται βοήθεια.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του υποστηρίζει ότι θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη που θα τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτό, τονίζοντας ότι ο νεαρός αντιμετωπίζει πράγματι πρόβλημα.

Στο μεταξύ, τα άλλα δύο άτομα, ηλικίας 28 και 23 ετών που συνελήφθησαν το Σάββατο από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ για κατοχή ναρκωτικών, με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερα και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο.

Επισημαίνεται ότι σε έλεγχο στο Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν τρεις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Οι δύο που ανήκαν στον 28χρονο περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 2,21 γραμμαρίων η μία και 33,54 γραμμαρίων η άλλη. Η τρίτη ποσότητα, που ανήκε στον 23χρονο ήταν συνολικού μικτού βάρους 11,57 γραμμαρίων. Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου