ΤΟΠΙΚΑ

Χάθηκε το πρώτο μισό των εκπτώσεων για την εμπορική αγορά του Βόλου

χάθηκε-το-πρώτο-μισό-των-εκπτώσεων-για-779591

Τέσσερις εβδομάδες πέρασαν από τότε που ξεκίνησε η περίοδος των εκπτώσεων στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία και ακόμη η αγορά δεν λέει να πάρει μπρος και να δουλέψει.

Το κλίμα που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο χαρακτηρίζεται από απελπισία και αγανάκτηση. Οι φετινές εκπτώσεις είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με πέρυσι, ενώ και το καλοκαίρι δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα την ψυχολογία των καταναλωτών.

«Βρισκόμαστε στο μέσο της εκπτωτικής περιόδου και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει ιδιαίτερη αγοραστική κίνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος, μεταφέροντας την κατάσταση.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η κατανάλωση κινείται σε πολύ μικρά επίπεδα, ενώ και η επισκεψιμότητα είναι πάρα πολύ χαμηλή σε σχέση με πέρυσι».

Ο εμπορικός κόσμος που ήλπιζε ότι η ψυχολογία θα αλλάξει και η αγορά να αναθερμανθεί βλέπει τώρα ότι η παρτίδα δύσκολα σώζεται.

«Έχουμε ακόμη ένα μήνα μπροστά μας που όμως δεν ευνοεί όλους τους εμπορικούς κλάδους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Αποστόλης Οντόπουλος.

Εντούτοις, οι έμποροι δεν έχουν παρά να προσδοκούν ότι θα υπάρξει ανάκαμψη. «Σε αυτό το μήνα ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε κλείσουμε τη διαφορά και να κινηθούμε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο, καθώς ο πρώτος μήνας δεν κύλησε ικανοποιητικά», λέει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι οι εκπτώσεις διαρκούν μέχρι και την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ μετά θα ξεκινήσει το δεκαήμερο εκπτώσεων.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, επιβάλλεται στα καταστήματα η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου