ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες για το 1,5 κιλό χασίς

ελεύθεροι-με-όρους-μετά-τις-απολογίες-780558

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα – Ανακριτή οι δύο συλληφθέντες που συνελήφθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη για διακίνηση 1,5 κιλού χασίς σε πιάτσες χρηστών ουσιών του Βόλου και της Μαγνησίας.

Οι συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΟΠΚΕ ήταν ένας 23χρονος Αθηναίος φοιτητής στη Λαμία και ένας 19χρονος Αλβανός. Εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό την ειδική περίσταση κατοχής ναρκωτικών ουσιών από κοινού, αγορά ναρκωτικών ουσιών από κοινού και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού.

Με συνοδεία αστυνομικών, οι κατηγορούμενοι που κρατούταν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, οδηγήθηκαν χθες στα Δικαστήρια και απολογήθηκαν για τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση. Μετά το πέρας της απολογίας του επιβλήθηκε εγγυοδοσία 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ο 19χρονος από την πλευρά του, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών και ότι βρέθηκε στο σπίτι του 23χρονου στη Λαμία τυχαία χωρίς να γνωρίζει τίποτα για την κάνναβη. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε επίσης ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους χωρίς όμως, εγγυοδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ με ένα κιλό χασίς τη Δευτέρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Προανακριτικά είχε προκύψει ότι ο κατηγορούμενος είχε επισκεφτεί τον Βόλο με σκοπό να διακινήσει ναρκωτικές ουσίες. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του στη Λαμία η Αστυνομία είχαν βρει και κατασχέσει άλλη μία ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους περίπου 600 ευρώ.

Στη νομότυπη έρευνα οι αστυνομικοί είχαν βρει 19χρονο ημεδαπό, που τον συνέλαβαν ως συνεργό.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου