ΤΟΠΙΚΑ

Κατ΄ εξαίρεση τμήματα σε ΕΠΑΛ στη Μαγνησία

κατ΄-εξαίρεση-τμήματα-σε-επαλ-στη-μαγν-781399

Υπογράφηκε από τον υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη η απόφαση που ορίζει την κατ’ εξαίρεση λειτουργία τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας, με αριθμό μαθητών μικρότερο από τον προβλεπόμενο. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση δίνεται το «πράσινο φως» σε 6 σχολεία της Μαγνησίας να λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση τμήματα που αφορούν 24 ειδικότητες.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελίδης είχε προτείνει προς έγκριση 37 τμήματα, τεκμηριώνοντας την αναγκαιότητά τους. Από αυτά εγκρίθηκαν πριν από λίγες μέρες τα οκτώ από την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης, χθες εγκρίθηκαν 24 με απόφαση του υφυπουργού παιδείας, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Σαβελίδη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εγκριθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα τέσσερα επιπλέον και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι «η αναγνώριση ολιγομελών τμημάτων είναι προς όφελος της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η έγκριση ολιγομελών τμημάτων όχι απλά ενισχύει την επαγγελματική εκπαίδευση, ενισχύει και την οικονομία, γιατί οι μαθητές που θα φοιτήσουν σε αυτά τα τμήματα θα λάβουν επαγγελματικό πτυχίο, μέσω του οποίου θα κατευθυνθούν άμεσα στην αγορά εργασίας».

Στην Μαγνησία, ειδικότερα, θα λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2018-2019, τα παρακάτω τμήματα Α΄ τάξης, τμήματα Τομέων Β΄ τάξης και τμήματα Ειδικοτήτων Γ΄ και Δ΄ τάξης Επαγγελματικών Λυκείων: Στο 1ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Αλμυρού, στην τάξη Γ΄ του τομέα Πληροφορικής θα λειτουργήσει η ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.

Στο 1ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Βόλου, τάξη Γ΄ του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας η ειδικότητα Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης.

Στο 1ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας τάξη Γ΄ του τομέα Δομικών Εργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού η ειδικότητα Τεχνικός Δομικών Εργων και Γεωπληροφορικής.

Στο 2ο ΕΠΑ.Λ Βόλου Εσπερινό τάξη Γ΄ στον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών η ειδικότητα Σχεδιασμού – Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων. Στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας η ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών. Στον τομέα Πληροφορικής η ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής. Στην τάξη Δ΄ και στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας η ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών. Στον τομέα Πληροφορικής η ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και στον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, η ειδικότητα Σχεδιασμού-Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων.

Στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας στην τάξη Γ΄ στον τομέα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, η ειδικότητα Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής. Στον τομέα Μηχανολογίας η ειδικότητα Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Στον τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας η ειδικότητα Κομμωτικής Τέχνης.

Στην τάξη Δ΄ του τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας οι ειδικότητες Αισθητικής Τέχνης, Βοηθός Φαρμακείου και Βοηθός Φυσικοθεραπευτή. Στον τομέα Μηχανολογίας η ειδικότητα Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού. Στον τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού η ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων. Στον τομέα Μηχανολογίας ο Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών. Στον τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού ο Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών. Στον τομέα Μηχανολογίας, τέλος, ο Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Στο ημερήσιο ΕΠΑΛ Βελεστίνου τάξη Β΄ ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας. Στην τάξη Γ΄ του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος η ειδικότητα Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής. Στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας ο Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών και, τέλος, στον τομέα Πληροφορικής, η ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου