ΤΟΠΙΚΑ

Η αριστούχος Κατερίνα Πέτρου βραβεύτηκε στην εκδήλωση στην αυλή του Μουσείου

η-αριστούχος-κατερίνα-πέτρου-βραβεύτ-782474

Αφιέρωμα τιμής στον Ντε Κίρικο είναι οι διήμερες επετειακές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χθες στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και θα κορυφωθούν σήμερα με τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο». Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τιμής ένεκεν στον Εβαρίστο ντε Κίρικο και τον διάσημο γιό του Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, ξεκίνησαν με την βράβευση μιας αριστούχας Βολιώτισσας φοιτήτριας Ιατρικής, της Κατερίνας Πέτρου, απόφοιτης του 6ου ΓΕΛ Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στον πατέρα του μεγάλου Ευρωπαίου ζωγράφου, που γεννήθηκε στο Βόλο στις 10 Ιουλίου 1888, είναι αφιερωμένη η φετινή ετήσια εκδήλωση, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, η οποία φέτος συμπίπτει με τα 130 χρόνια από τη γέννησή του Τζόρτζιο και τα 40 χρόνια από το θάνατό του.

Ο Ιταλός μηχανικός Εβαρίστο Ντε Κίρικο, που συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση των Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας και ιδιαίτερα με τη νεόδμητη πόλη του Βόλου με την οποία ταυτίστηκε και συνέβαλε στην ανάπτυξή της, το έργο και η προσωπικότητά του, κυριαρχούν στις διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον ΟΣΕ και το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «το Κοινόν των Μαγνήτων», με την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Σωματείου «Κόμητες» των Ιταλών της Διασποράς.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του «Κοινού των Μαγνήτων» Νίκος Πράντζος, διακεκριμένος αστροφυσικός στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών της Γαλλίας, επεσήμανε ότι «στο πρόσωπο του Ντε Κίρικο βλέπουμε κάποιες από τις δικές μας ιστορίες, γιατί και εμείς έχουμε πάει στο εξωτερικό, τα παιδιά μας μεγαλώνουν εκεί. Είμαστε, κατά κάποιον τρόπο, μικροί πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό. Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες και αναλογίες, τις οποίες νιώθουμε με διαφορετικό τρόπο».

Βράβευση της φοιτήτριας

Το βραβείο που απονεμήθηκε χθες στην 19χρονη Κατερίνα Πέτρου, έχει θεσμοθετηθεί από τον διακεκριμένο Βολιώτη γιατρό Δημήτρη Ηλιόπουλο, ο οποίος διαπρέπει στην Αμερική και απονέμεται σε αριστούχο μαθητή, ο οποίος έχει εισαχθεί στην Ιατρική.

Η νεαρή Κατερίνα Πέτρου εισήχθη πέρυσι στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης με 19.337 μόρια και όπως δήλωσε είναι ιδιαίτερα τιμητική για την ίδια η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου, το οποίο προέρχεται από την πατρίδα της και φέρει το όνομα ενός κορυφαίου Βολιώτη επιστήμονα στον χώρο της Ιατρικής.

«Ελπίζω ότι θα φανώ αντάξια και στο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ηλιόπουλο και το «Κοινό των Μαγνήτων» για την μεγάλη τιμή. Στόχος μου είναι να τελειώσω την σχολή, έχω μεγάλες φιλοδοξίες, να εξελιχθώ στον τομέα μου, στην Ιατρική και να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται» δήλωσε η βραβευθείσα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το αφιέρωμα τιμής στον Ντε Κίρικο περιλαμβάνει έκθεση αρχειακού υλικού που θα εγκαινιαστεί σήμερα Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 21.00, στο Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο Ντε Κίρικο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου