ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακίσεις μελών της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στον Βόλο

προφυλακίσεις-μελών-της-σπείρας-που-δ-782619

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα – Ανακριτή οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με στόχο το κέρδος.

Οι συλληφθέντες της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε την Παρασκευή από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο Βόλο και την Αγριά, οδηγήθηκαν χθες στον Ανακριτή για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Πρόκειται για έναν υπήκοο Αλβανίας ηλικίας 30 ετών, που κατηγορείται ότι διεύθυνε την οργάνωση και για δύο ημεδαπούς κατοίκους Βόλου ηλικίας 19 και 25 ετών, που φέρονται να είχαν κομβικό ρόλο στη διακίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Ισχυρίστηκαν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και ζήτησαν να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ακόμη, ότι η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν μεταξύ χρηστών και αρνήθηκαν ότι στόχος ήταν ο προσπορισμός κέρδους.

Εντούτοις, οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο 30χρονος Αλβανός και ο 19χρονος Βολιώτης, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο 25χρονος, αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα μέχρι να γίνει η δίκη.

Επισημαίνεται ότι στην αστυνομική επιχείρηση είχε κατασχεθεί κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 1.438,13 γραμμαρίων. Για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική οργάνωση είχαν κατηγορηθεί άλλα δύο άτομα τα οποία είναι ήδη κρατούμενοι φυλακών.

Παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Βόλου οδηγήθηκαν χθες και οι δύο ημεδαποί ηλικίας 23 και 19 ετών που συνελήφθησαν με 1,5 κιλό κάνναβης.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό την ειδική περίσταση κατοχής ναρκωτικών ουσιών από κοινού, αγορά ναρκωτικών ουσιών από κοινού και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Ο ένας ισχυρίζεται ότι οι ποσότητες της κάνναβης δεν ήταν δικές του, ενώ ο δεύτερος υποστηρίζει ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν τη Δευτέρα λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τον 23χρονο με ένα κιλό χασίς. Την ώρα της σύλληψης, ο κατηγορούμενος βρισκόταν κοντά στον υπεραστικό σταθμό του ΚΤΕΛ, καθώς είχε ταξιδέψει από Λαμία όπου είναι φοιτητής για Βόλο. Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ναρκωτικά στο σακίδιό του που κουβαλούσε στην πλάτη πεζός.

Σε έρευνα στο σπίτι του στη Λαμία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν άλλη μία ποσότητα κάνναβης, βάρους περίπου 600 γραμμαρίων. Εκεί βρήκαν και συνέλαβαν και το δεύτερο κατηγορούμενο.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Στο μεταξύ, κρατούνται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου