ΤΟΠΙΚΑ

Κοσμοσυρροή στις Τράπεζες για την πληρωμή συντάξεων, μισθών

κοσμοσυρροή-στις-τράπεζες-για-την-πλη-784072

Χαμός στα υποκαταστήματα των Τραπεζών στον Βόλο. Οι συντάξεις και οι μισθοί του δημοσίου πιστωθήκαν στους λογαριασμούς την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή και χθες Δευτέρα τα υποκαταστήματα ασφυκτιούσαν από κόσμο.

Με το άνοιγμα των Τραπεζών οι τραπεζικοί υπάλληλοι βρήκαν δεκάδες ατόμων να σχηματίζουν ουρά. Οι υπάλληλοι έδωσαν «μάχη» προκειμένου να εξυπηρετηθεί το συντομότερο δυνατό το σύνολο των συναλλασσόμενων και να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Εντούτοις, μέχρι και τις 2.30 το μεσημέρι που τα υποκαταστήματα είχαν κλείσει τις πόρτες και απαγόρευαν την είσοδο και άλλων συναλλασσόμενων, οι αίθουσες αναμονής τους ήταν γεμάτες από κόσμο.

Εξάλλου, οι συναλλασσόμενοι σχημάτιζαν από νωρίς το πρωί ουρές τόσο έξω από τα γκισέ των τραπεζών όσο έξω και από τα αυτόματα μηχανήματα.

Ενδεικτικά, σε υποκατάστημα Τραπέζης μέχρι και τις 2.30 το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί τουλάχιστον 600 άτομα. Οι συναλλαγές που είχαν ολοκληρωθεί, όμως ήταν πολλαπλάσιες. Εκτιμάται οι τραπεζικοί υπάλληλοι εξέδωσαν περισσότερα από 1.500-1.800 παραστατικά.

Οι περισσότεροι από τους φορολογούμενους πραγματοποιούσαν περισσότερες από μία συναλλαγές. Τα παραστατικά που έκοψαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι ήταν πολλές εκατοντάδες.

Σύμφωνα με στέλεχος Τραπέζης, οι συναλλασσόμενοι παράλληλα με τις πληρωμές τους κατέβαλαν και τις ρυθμίσεις τους, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, άλλες υποχρεώσεις.

Το γεγονός ότι ηλικιωμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά μέσα είχε σαν αποτέλεσμα οι αίθουσες αναμονής να ασφυκτιούν πραγματικά από κόσμο.

Το σύνολο των τραπεζικών υπαλλήλων έδιναν έτσι σκληρή μάχη για την εξυπηρέτηση του πολίτη, η οποία γινόταν αδιάκοπα και χωρίς σταματημό από νωρίς το πρωί και συνεχιζόταν έως αργά το μεσημέρι.

Πολλοί πάντως, συναλλασσόμενοι δεν κατάφεραν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους. Βλέποντας τις τεράστιες ουρές και τη μεγάλη αναμονή αποχωρούσαν τελικά, επιλέγοντας να εξυπηρετηθούν μία άλλη μέρα.

Άρχισε η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Στο μεταξύ, σήμερα 31 Ιουλίου πληρώνεται η πρώτη δόση πληρωμής του φόρου εισοδήματος.

Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος μπορεί να γίνει σε ίσες διμηνιαίες δόσεις (τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου). Κάθε δόση μπορεί να εξοφληθεί στο ταμείο της τράπεζας, μέσω e-banking ή με κάρτα.

Ακόμη, ο φόρος εισοδήματος μπορεί να πληρωθεί σε έως δώδεκα άτοκες δόσεις.

Επισημαίνεται ότι σύντομα αναμένεται να προσδιοριστεί και η καταβολή του ΕΝΦΙΑ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου