ΤΟΠΙΚΑ

Νέα πρόσβαση για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

νέα-πρόσβαση-για-το-αεροδρόμιο-νέας-αγ-784261

Δημιουργία νέας πρόσβασης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για το πολιτικό αεροδρόμιο ζητούν οι τεχνικοί σύμβουλοι του επενδυτικού σχήματος για τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδομής υποστήριξης αεροπορικών μέσων στην περίμετρο του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου.

Η εταιρεία Apella που δραστηριοποιείται σε βιομηχανικές κατασκευές αεροσκαφών θα προχωρήσει σε επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας επισκευής και συντήρησης δίπλα από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στον Αλμυρό, σε έκταση 40 στρεμμάτων, που εκτιμάται ότι θα ανοίξει 250 θέσεις εργασίας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για τον Βόλο και τη Μαγνησία.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι του επενδυτικού σχήματος που θα υλοποιήσει την επένδυση της Apella με έγγραφό τους προς τη δημοτική αρχή Αλμυρού αιτούνται την άμεση πρόσβαση στο πολιτικό αεροδρόμιο ώστε να καταστεί εφικτός και αποτελεσματικό ο έλεγχος των αεροσκαφών και να υλοποιηθεί η επένδυση.

Το εν λόγω θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού που συνεδρίαζε μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, το επενδυτικό σχήμα υπέβαλε πρόταση η οποία προβλέπει διακριτή προσέλευση αεροσκαφών και τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εισήγηση της Διευθύντριας Πολεοδομίας του δήμου Αλμυρού Αικατερίνη Αδάμου προς το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, για την νέα πρόσβαση προτείνεται να χρησιμοποιηθεί στα πρώτα 1400 μέτρα η οδός του αναδασμού, η οποία συμβάλλει με την παράπλευρη ( SR ) της εθνικής οδού ( ΑΔ ΠΑΘΕ ) στο ύψος του Κροκίου και η οποία έχει πλάτος 8.00 μέτρων.

Τα τελευταία 382 μέτρα θα αποτελέσουν νέα χάραξη , καταλαμβάνοντας έκταση ιδιοκτησίας του επενδυτικού σχήματος.

Συνολικά, η οδός θα έχει μήκος 1782 μέτρα και η κυριότητά θα ανήκει στον Δήμο Αλμυρού.

Επισημαίνεται ότι η υφιστάμενη δεξιά παράπλευρη οδός του Α/Δ Π.Α.Θ.Ε., έχει πολύ μικρό κυκλοφοριακό φόρτο ο οποίος αποτελείται, από επιβατηγά οχήματα, γεωργικά μηχανήματα, αγροτικά οχήματα και μικρό αριθμό φορτηγών, αφού δεν αποτελεί δρόμο σύνδεσης κάποιων αστικών περιοχών ή οικισμών ούτε παραλαμβάνει, απ’ ευθείας, κυκλοφοριακό φόρτο από τον Α/Δ ΠΑΘΕ.

Η υπάρχουσα οδός, που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως οδός σύνδεσης του Αεροδρομίου Αλμυρού-Νέας Αγχιάλου με το οδικό δίκτυο της περιοχής, όπως αποτυπώνεται στα συνημμένα σχέδια, αποτελεί κατά τα πρώτα 1400 μέτρα οδό του Αγροτικού Αναδασμού, έχει ελάχιστο κυκλοφοριακό φόρτο και εξυπηρετεί κυρίως την κυκλοφορία αγροτικών μηχανημάτων απαιτείται δε να επεκταθεί, με νέα χάραξη, κατά 382 μέτρα προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνδεση με το Αεροδρόμιο Αλμυρού – Νέας Αγχιάλου .

Ο κυκλοφοριακός φόρτος, που θα φέρει η οδός σύνδεσης, θα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην λειτουργία του Αεροδρομίου.

Η οριζοντιογραφική και υψομετρική διαμόρφωση της οδού θα είναι εντός των προδιαγραφών των ΟΜΟΕ-Χ, για ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία.

Επισημαίνεται ότι το υπουργείο υποδομών και μεταφορών έχει εγκρίνει τη μελέτη σύνδεσης εγκαταστάσεων εγκαταστάσεων υποδομής τεχνικής υποστήριξης αεροπορικών μέσων με τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών του Κρατικού Αερολιμένα Αλμυρού – Νέας Αγχιάλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου