ΤΟΠΙΚΑ

Συμπλοκή κρατουμένων με τραυματισμούς στις φυλακές Βόλου

συμπλοκή-κρατουμένων-με-τραυματισμο-784564

Στα χέρια ήρθαν νεαροί κρατούμενοι στις φυλακές Βόλου χθες. Γύρω στις 6.30 το απόγευμα Ρομά κρατούμενοι συνεπλάκησαν με Πακιστανούς. Ο άγριος τσακωμός μεταξύ έξι κρατουμένων είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις φυλακισμένοι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με μέριμνα των φυλακών. Από τη συμπλοκή υπέστησαν κατάγματα και θλαστικά τραύματα.

Οι κρατούμενοι εισήχθησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια επέστρεψαν στις φυλακές.

Οι τραυματίες μεταφέρονταν τμηματικά στο Αχιλλοπούλειο. Ο τελευταίος κρατούμενος επέστρεψε στις φυλακές από το Νοσοκομείο στις 10 το βράδυ.

Οι λόγοι για τους οποίους συνεπλάκησαν οι κρατούμενοι δεν έχουν γίνει γνωστοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπλοκή έγινε λίγο πριν κλείσει το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

Οι κρατούμενοι βρίσκονταν στον προαύλιο όταν για ασήμαντη αφορμή άρχισαν αρχικώς να σπρώχνονται και στη συνέχεια να έρχονται στα χέρια.

Ο άγριος τσακωμός είχε σαν αποτέλεσμα τους τραυματισμούς. Οι κρατούμενοι ξήλωσαν τα ξύλα από τις κάσες στις πόρτες και έσπασαν τα σκουπόξυλα που έχουν στα κελιά τους για την καθαριότητα και στη συνέχεια άρχισαν να χτυπάει ο ένας τον άλλο.

Η επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων ήταν άμεση και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Γύρω στις 10 το βράδυ όλοι οι κρατούμενοι είχαν λάβει τις πρώτες βοήθειες και είχαν επιστρέψει στις φυλακές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου