ΤΟΠΙΚΑ

Εκμεταλλεύονταν παράνομα σκάφος στον Βόλο

εκμεταλλεύονταν-παράνομα-σκάφος-στο-785908

Διαφήμιζαν σε ιστοσελίδα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης τουριστικό σκάφος που δεν είχε επαγγελματική άδεια και από τη Σερβία πετύχαιναν να κλείνουν στην Ελλάδα θαλάσσια ταξίδια στη διαδρομή Βόλος – Βόρειες Σποράδες αποκομίζοντας κάθε εβδομάδα 1.000 ευρώ, ενώ δεν είχαν επαγγελματική άδεια.

Στη Σερβία οδήγησαν οι έρευνες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για ύποπτο σκάφος που εδώ και έναν μήνα πραγματοποιούσε δρομολόγια από τον Βόλο στην Σκόπελο και το αντίστροφο με διαφορετικό κόσμο κάθε φορά.

Ο πλοίαρχος του σκάφους, ένας 40χρονος Σέρβος, που διαμένει μόνιμα στον Βόλο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ούτε συγγενική σχέση με τους επιβάτες του πλοίου ούτε και φιλικές. Εκμεταλλευόταν το σκάφος για επαγγελματικούς λόγους, τόσο ο ίδιος όσο και η εταιρεία στην Σερβία της οποίας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι λιμενικοί είχαν προσέξει τα περίεργα ταξίδια του σκάφους και προχθές το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση ενώ εκείνο ταξίδευε για Σκόπελο. Συνέλεξαν τα στοιχεία που χρειάζονταν και χθες που το σκάφος βρισκόταν και πάλι στο λιμάνι του Βόλου προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Οι επιβάτες του σκάφους, εφτά συνολικά Σέρβοι, μετά από εξονυχιστική προανάκριση παραδέχτηκαν τελικά ότι είχαν ναυλώσει το σκάφος για να κάνουν διακοπές και ότι δεν είχαν σχέση με τον πλοίαρχο ώστε να θεωρηθούν οικογένεια ή παρέα και να χρησιμοποιούν το σκάφος χωρίς επαγγελματική άδεια. Οι λιμενικοί απαγόρευσαν τον απόπλου του σκάφους, ενώ κίνησαν κατά του κυβερνήτη διοικητική και ποινική διαδικασία για την επιβολή προστίμων και τη λογοδοσία του στη Δικαιοσύνη.

Ενεργώντας παράνομα τουριστικά ταξίδια στη θαλάσσια διαδρομή Βόλος – Βόρειες Σποράδες ο 40χρονος Σέρβος και η εταιρεία του σκάφους πληρώνονταν έναντι αδράς αμοιβής δρώντας με αθέμιτο τρόπο σε βάρος ιδιοκτητών επαγγελματικών σκαφών.

Από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι παράνομες ναυλώσεις γίνονταν εδώ και ένα μήνα χρονικό διάστημα κατά το οποίο εκτιμάται ότι οι εκμεταλλευτές του σκάφους είχαν πληρωθεί το αντίτιμο των 4.000 ευρώ.

Για την επίμαχη ναύλωση σε εφταμελή παρέα Σέρβων αποδείχτηκε ότι οι εκμεταλλευτές του σκάφους θα λάμβαναν το ποσό των 1.050 ευρώ για τη ναύλωσή του για τη χρονική περίοδο από τις 17 Ιουλίου έως τις 28 Ιουλίου 2018 σε βάρος των νόμιμων επαγγελματικών τουριστικών σκαφών και των ιδιοκτητών τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου