ΤΟΠΙΚΑ

Σε μισή ώρα έβρεξε όσο σχεδόν έναν μήνα χθες στον Βόλο

σε-μισή-ώρα-έβρεξε-όσο-σχεδόν-έναν-μήνα-787690

Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστα λεπτά της ώρας για να μετατραπούν σε ποτάμια κεντρικοί δρόμοι στον Βόλο, όταν χθες το απόγευμα ξέσπασε ισχυρή καταιγίδα. Η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που τα φρεάτια ομβρίων δεν μπορούσαν να απορροφήσουν το νερό. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα νερά που συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα έφθασαν μέχρι το ύψος των πεζοδρομίων απειλώντας επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης και σπίτια στη συνοικία της Νεάπολης, ενώ πλημμύρισαν υπόγεια σε Ν. Ιωνία, Αγία Παρασκευή και Ανακασιά.

Η καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα. Η ένταση της βροχής ήταν 198mm την ώρα(!) και τα φρεάτια δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τα νερά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Παγασών, στρόγγυλο καπάκι από φρεάτιο της ΔΕΥΑΜΒ «εκτοξεύτηκε» από τη θέση του στο οδόστρωμα και έσκασε λίγα μέτρα παραπέρα. Μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα έβρεξε όσο σχεδόν έναν μήνα, με τον υετό να φθάνει στα 45mm.

«Βροχή» κλήσεων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Επιχειρήσεις στήθηκαν για την απάντληση νερών από υπόγεια στη Ν. Ιωνία, δύο στην Αγία Παρασκευή, δύο στην Ανακασιά.

Τόσο στο κέντρο του Βόλου, κυρίως στην Αργοναυτών με Ιωλκού όσο και στη συνοικία της Νεάπολης, τα νερά που έφθασαν στο ύψος των πεζοδρομίων παραλίγο να φτάσουν σε επιχειρήσεις και σε σπίτια. Οι εξωτερικοί χώροι παραλιακών καταστημάτων θύμισαν… πισίνες με τραπεζοκαθίσματα.

Συγκέντρωση νερών που έφθασε στο ύψος των πεζοδρομίων καταγράφτηκε επίσης στη Λαρίσης, στο ύψος του νέου κόμβου, στο Δημαρχείο, αλλά και στις Αλυκές στην οδό Βάκχου και στην παραλιακή της Ν. Αγχιάλου.

Εκτός από την Πυροσβεστική, στους δρόμους βρέθηκαν 14 συνεργεία του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ και ενός ιδιώτη, που σήκωσαν τα καπάκια των φρεατίων για να φεύγουν γρήγορα τα νερά.

Πρόβλημα εντοπίστηκε και στον περιφερειακό στη διασταύρωση με Ιωλκού. Λόγω μεγάλης συγκέντρωσης νερού, η κυκλοφορία διεξαγόταν με δυσκολία.

Ξανά τα άλογα στον Κραυσίνδωνα

Πριν ακριβώς από ένα μήνα, η Πυροσβεστική έστηνε ολόκληρη επιχείρηση με γερανοφόρο όχημα για την απομάκρυνση από την κοίτη του Κραυσίνδωνα τριών αλόγων που κόντεψαν να πνιγούν.

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα στον ιδιοκτήτη. Χθες, τα άλογα βρέθηκαν ξανά στον Κραυσίνδωνα αυτή τη φορά στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, κινητοποιώντας εκ νέου δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Δεν χρειάστηκε όμως να επέμβουν καθώς στο μεσοδιάστημα ο ιδιοκτήτης τους φρόντισε για την απομάκρυνσή τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου