ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμο από τη ΔΕΥΑΜΒ σε ανάδοχο για τους ληγμένους λογαριασμούς

πρόστιμο-από-τη-δευαμβ-σε-ανάδοχο-για-τ-789104

Πρόστιμο 921 ευρώ επέβαλε με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου η ΔΕΥΑΜΒ στον ανάδοχο που έχει αναλάβει με σύμβαση από τον περασμένο Φεβρουάριο, την παραγωγή, διαχείριση και επίδοση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ στους καταναλωτές.

Μετά την πολύμηνη καθυστέρηση αποστολής λογαριασμών, εξαιτίας της εμπλοκής που παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό και παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης ότι οι καταναλωτές δεν θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένους λογαριασμούς, οι επόμενοι μήνες ήρθαν να διαψεύσουν τις υποσχέσεις και να προκαλέσουν αντιδράσεις καταναλωτών.

Διαμαρτυρίες εκφράστηκαν από καταναλωτές περιοχών που δεν είχαν ακριβείς διευθύνσεις, με αποτέλεσμα να μην παραλαμβάνουν λογαριασμούς. Εντονα παράπονα εκφράστηκαν ακόμη και μέσα στο Βόλο για λογαριασμούς ου κατέληγαν στα γραμματοκιβώτια των δημοτών μία ημέρα πριν λήξουν ή αφότου είχαν λήξει. Ακόμη και διπλούς λογαριασμούς παρέλαβαν δημότες με την ένδειξη «προς διακοπή».

Στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ τα παράπονα δημοτών ήταν σε καθημερινή βάση. Το θέμα εξέτασε η νομική σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Μαγδαληνή Διαμαντοπούλου, που γνωμοδότησε για την επιβολή ρήτρας στον εργολάβο ο οποίος «δεν τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να πλήττεται το κύρος και η αξιοπιστία της επιχείρησης και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της επιχείρησης με τους δημότες».

«Πρόκειται για ένα μέτρο συμμόρφωσης του αναδόχου», ανέφερε στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ο πρόεδρος, Αρης Σαββάκης, ανακοινώνοντας και το ποσό του προστίμου ύψους 921 ευρώ.

«Πράσινο φως» για Κριθαριά

«Πράσινο φως» για την άμεση εκπόνηση μελέτης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην υδροδότηση του οικισμού Κριθαριάς, άναψε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η μελέτη θα καταδείξει το εύρος των εργασιών που όπως σημείωσε ο κ. Σαββάκης θα χρηματοδοτηθούν από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ με στόχο το επόμενο καλοκαίρι να μην υπάρχουν προβλήματα.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στην παλαιότητα και στον κανό σχεδιασμό του δικτύου. Στην Κριθαριά εντοπίζονται επικαθίσεις αλάτων τα οποία δημιουργούν εμφράξεις με αποτέλεσμα τις ξαφνικές διακοπές της υδροδότησης. Μέχρι σήμερα τα προβλήματα αντιμετωπίζονταν με τη δημιουργία τομών και αποφόρτιση του δικτύου από τις επικαθίσεις ωστόσο το πρόβλημα αποδεικνύεται μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. «Δεν θέλουμε του χρόνου το καλοκαίρι να υφίσταται πρόβλημα. Είναι δυσάρεστο για τους ανθρώπους που πάνε το καλοκαίρι στα εξοχικά τους να μένουν χωρίς νερό», τόνισε ο κ. Σαββάκης, δίνοντας εντολή στις υπηρεσίες για τη γρήγορη ολοκλήρωση των μελετών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου