ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα αντιπυρικής προστασίας της Μαγνησίας ζητά το ΠΑΜΕ

μέτρα-αντιπυρικής-προστασίας-της-μαγ-789220

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στελέχη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, με επικεφαλής τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστα Στεργίου στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δ. Κολυνδρίνη, ζητώντας να ληφθούν άμεσα και κατεπειγόντως μέτρα προστασίας για την αντιπυρική προστασία της Μαγνησίας.

Οπως ειδικότερα επισημάνθηκε από τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατά την συνάντηση τους με την κ. Κολυνδρίνη:

“Η καταστροφική πυρκαγιά με τις εκατόμβες θυμάτων και τραυματισμένων στην Αττική, ήρθε λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά στη Σκόπελο που μόνο από τύχη, εξαιτίας της αλλαγής του ανέμου, δεν οδήγησε σε τραγωδία. Και όλα εξαιτίας της ανυπαρξίας κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, της σταθερής έλλειψη μέτρων και μέσων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Ιδιαίτερα για τη Σκόπελο είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι αν και στο περιφερειακό συμβούλιο έγιναν έγκαιρα καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, στην απομάκρυνση πεσμένων δέντρων κτλ. όχι μόνο δεν πάρθηκαν μέτρα, αλλά γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες του παιχνιδιού με το μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στην περιφέρεια και την κυβέρνηση.

Απαιτούνται άμεσα μέτρα τώρα σε όλη την Μαγνησία. Και αυτό επειδή στην ίδια κατάσταση με την Σκόπελο είναι αρκετές περιοχές σε όλο τον Νομό και στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Βόλου, όπου υπάρχουν οικισμοί σε δενδρώδεις εκτάσεις.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια και τους Δήμους της Μαγνησίας, από την κυβέρνηση, άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να ενεργήσουν ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Οι παραπάνω φορείς γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις ανεπάρκειες, τα μέσα και τις υποδομές που απαιτούνται για την άμεση πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οποιαδήποτε κωλυσιεργία θα είναι απόδειξη εγκληματικής αμέλειας που θυσιάζει τις ανθρώπινες ζωές στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων, της υποταγής των όποιων έργων αποφασίζονται με γνώμονα την κερδοφορία και τη λεγόμενη «ανάπτυξη» που στα αποκαΐδια της Αττικής είδαμε το πραγματικό ταξικό της πρόσωπο.

Εκ μέρους των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και τους πυροπαθείς”.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Επιπλέον τα στελέχη του ΠΑΜΕ καλούν όλους να συνεισφέρουν και να συνδράμουν στους πληγέντες. Καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να προσέρχονται στο Νοσοκομείο του Βόλου για να δώσουν αίμα. Επίσης καλούν σε συγκέντρωση των εξής ειδών που απαιτούνται:

  • Εμφιαλωμένο νερό
  • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, μακαρόνια κλπ)
  • Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
  • Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται τις επόμενες μέρες στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Βόλου από τις 6:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου