ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτη για την επίλυση του υδροδοτικού στην Κριθαριά

μελέτη-για-την-επίλυση-του-υδροδοτικο-789961

Μελέτη για την επίλυση του υδροδοτικού προβλήματος στον οικισμό της Κριθαριάς πρόκειται να εκπονήσει και να χρηματοδοτήσει από τα ταμεία της η ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου το επόμενο καλοκαίρι, να μην υφίστανται προβλήματα στο δίκτυο εξαιτίας των οποίων γίνονται διακοπές νερού.

Πέρυσι το καλοκαίρι, η Κριθαριά είχε μείνει 20 ημέρες χωρίς νερό, εξαιτίας των αλλεπάλληλων βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης. Τότε μαζί με τις αντοχές των συνεργείων, είχε δοκιμαστεί και η υπομονή των κατοίκων. Τα σπίτια στο κάτω μέρος του οικισμού είχαν για λίγη μόνο ώρα κάθε μέρα νερό, ενώ στα νοικοκυριά στο πάνω μέρος του οικισμού δεν υπήρχε σταγόνα και οι ανάγκες καλύπτονταν με μπιτόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στα άλατα που έχουν συγκεντρωθεί στο παλιό δίκτυο. «Κάποτε ο οικισμός υδροδοτούνταν από τη γεώτρηση Σουβάλα η οποία είχε άλατα που συσσωρεύτηκαν και φράσσουν το δίκτυο σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά», εξήγησε ο κ. Σαββάκης.

Από πέρυσι το καλοκαίρι οπότε και έγιναν εκτεταμένες εργασίες, άλλες τρεις φορές συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ έσπευσαν να αποφράξουν το δίκτυο ύδρευσης. Η πιο πρόσφατη ήταν φέτος το καλοκαίρι.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, λήφθηκε απόφαση για την ανάθεση μελέτης προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα στον οικισμό.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα 10 – 15 σπίτια που βρίσκονται πιο ψηλά στον οικισμό και όπου δεν φθάνει η πίεση του νερού. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι τους καλοκαιρινούς μήνες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Η μελέτη θα ανατεθεί στην τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ και εκτιμάται ότι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα ενός – δύο μηνών. Με την ολοκλήρωσή της θα δημοπρατηθεί, ενώ το έργο θα καλυφθεί εξ ιδίων πόρων ώστε να δοθεί σύντομα οριστική λύση στο πρόβλημα. «Στόχος μας είναι το επόμενο καλοκαίρι να έχει λυθεί το ζήτημα», ανέφερε ο κ. Σαββάκης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου