ΤΟΠΙΚΑ

«Μάχη» δίνουν οι λογιστές της Μαγνησίας για τις φορολογικές δηλώσεις

μάχη-δίνουν-οι-λογιστές-της-μαγνησί-790079

Φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να υποβληθεί εμπρόθεσμα το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων στη Μαγνησία δίνουν λογιστές –φοροτεχνικοί, οι οποίοι εργάζονται πέραν του ωραρίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μην υπάρξουν προβλήματα.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος λήγει μεθαύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα στην Εφορία Βόλου εκκρεμεί η υποβολή περίπου 5.000 φορολογικών δηλώσεων και στην Εφορία Νέας Ιωνίας αντίστοιχα η υποβολή 6.000 φορολογικών δηλώσεων.

Η εμπρόθεσμη υποβολή συνιστά στοίχημα για τους φοροτεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται νυχθημερόν για τους φορολογούμενους που σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους την τελευταία στιγμή, εντούτοις είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να δοθεί και μία δεύτερη παράταση.

«Προχωράμε κανονικά. Πιστεύουμε ότι εάν δουλέψουμε μέρα – νύχτα θα προλάβουμε να καταθέσουμε το σύνολο των δηλώσεων», είπε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Φοροτεχνικών Μαγνησίας, Νικόλαος Πουμάνας.

Εξάλλου, το Taxisnet προκαλεί πολλά προβλήματα από την έναρξη της διαδικασίας. «Υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, όχι όμως πολύ μεγάλες. Η διαδικασία προχωράει. Όμως, τις επόμενες μέρες εάν το σύστημα φορτώσει δεν ξέρουμε τι θα γίνει, αλλά ευελπιστούμε το Taxisnet να αντέξει», ανέφερε ο ίδιος.

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων συνεχίζεται από όλες τις κατηγορίες των φορολογουμένων και από πολλούς επαγγελματίες οι οποίοι έχουν αυξήσει πολύ το μέσο όρο πληρωμής φόρου των φυσικών προσώπων. Εντούτοις, στατιστικά στοιχεία αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να υπάρξουν.

Τα αιτήματα για παράταση

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ζήτησαν χθες το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας σημειώνοντας ότι ο χρόνος που απομένει δεν είναι αρκετός.

Ειδικότερα, την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, έως τις 31 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 10 Αυγούστου για τα νομικά, ζητά με επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το αίτημα έρχεται στη βάση διαμαρτυριών από λογιστές – φοροτεχνικούς για τεχνικά προβλήματα και στο επιχείρημα ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου