ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις επιχορηγούνται από τον Δήμο

σημαντικές-αθλητικές-και-πολιτιστικ-791235

Νέα επιχορήγηση συνολικού ύψους 11.572,88 ευρώ αποφασίζει ο Δήμος Βόλου για τέσσερις συλλόγους που έχουν κάνει αντίστοιχη αίτηση. Ο Νόμος προβλέπει τη δυνατότητα επιχορήγησης αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων από τα δημοτικά ταμεία, εφόσον υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό που δεν ξεπερνά το 1,5% των τακτικών εξόδων του δήμου.

Το συνολικό ποσό των πιστώσεων που είναι γραμμένες στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Βόλου για επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικούς συλλόγους και ΝΠΔΔ (εκκλησιαστικούς οργανισμούς, κλπ), είναι ύψους 490.000 ευρώ και συγκεκριμένα για επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων ποσό 197.000 ευρώ για πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, ποσό 90.000 ευρώ και για νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ποσό 203.000 ευρώ.

Μέσα από τις νέες επιχορηγήσεις θα χρηματοδοτηθούν σημαντικές αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις.

Συγκεκριμένα, ο Αθλητικός Σύλλογος Μπητς Βόλλεϋ Βόλου «ΑΡΓΩ» θα επιχορηγηθεί με ποσό 2.744,00 €, προκειμένου να διοργανώσει τουρνουά βόλλεϋ Παγκορασίδων στο κλειστό Γυμναστήριο Βάκης Παρασκευόπουλος από 29 έως 31 Ιουλίου 2018 με τη συμμετοχή των : α) CSM TIMISOARA από τη Ρουμανία, β) Άρης Θεσσαλονίκης, γ) Α.Ο. Σκοπέλου, δ) Ε.Α. Λάρισας για ηλικιακές κατηγορίες από 2003 έως 2005. Θα συμμετέχουν περίπου 50 παγκορασίδες και θα δοθούν συνολικά δεκαπέντε αγώνες.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη, καλλιέργεια και διάδοση του αθλήματος και την μέσα από τον αθλητισμό, ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, η γνωριμία και η ψυχαγωγία και προβολή της πόλης αλλά και η τόνωση της τοπικής αγοράς. Το τουρνουά θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα είναι αφιερωμένο στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου, αναρτώντας πανό στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων με το σύνθημα «Παίζω Βόλλεϋ για τα Ορφανά» και οι πέντε ομάδες θα συνδράμουν με χρήματα και τρόφιμα μακράς διαρκείας για τα παιδιά αυτά.

Ο Αθλητικός –Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής Βόλου θα επιχορηγηθεί με ποσό 2.928,88 €, προκειμένου να διοργανώσει το 1ο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου των ακαδημιών που θα διεξαχθεί στα γήπεδα: στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Αγία Παρασκευή, στο ΕΑΚ Βόλου, και στο Πανθεσσαλλικό στάδιο, από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018 με τη συμμετοχή των: α) Παρτιζάν (Σερβία), β) Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), γ) Βοιβοντίνα (Σερβία), δ) ΠΑΟΚ, ε) ΑΕΚ, στ) Παναθηναϊκός, ζ) Παναιτωλικός, η) Ατρόμητος Αθηνών, θ)ΑΕΛ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη, καλλιέργεια και διάδοση του αθλήματος και την μέσα από τον αθλητισμό, ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, η γνωριμία και η ψυχαγωγία και προβολή της πόλης αλλά και η τόνωση της τοπικής αγοράς. Επίσης κατά τη διάρκεια διαμονής τους οι αθλητές θα επισκεφτούν τα ιστορικά σημεία της πόλης μας και συγκεκριμένα, την Αργώ και Μουσείο Τσαλαπάτα.

Το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Βόλου επιχορηγείται με ποσό 2.900,00 €, προκειμένου να διοργανώσει μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο « Εφημερίς των Κυριών: Τ’ όνειρο», αφιερωμένη στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και εκδότρια εφημερίδας, την Καλλιρόη Σιγανού – Παρρέν, η οποία θα διεξαχθεί στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου στις 31 Οκτωβρίου 2018. Στην πλοκή του έργου η Καλλιρόη Παρρέν συναντά την ποιήτρια Σαπφώ στο όνειρο της, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της και έχοντας ως πηγή έμπνευσης τη ζωή της μεγάλης ποιήτριας αλλά και τους αγώνες της, η Παρρέν βρίσκει τη δύναμη να συνεχίσει το δικό της αγώνα. Στην παράσταση θα ακουστούν ζωντανά μελοποιημένα ποιήματα της συγγραφέως σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση. Το έργο έχει γραφεί από την ποιήτρια και στιχουργό Έλενα Παλαιολόγου και η επιμέλεια των κειμένων έχει γίνει από την Ανδρομάχη Παπαγιαννάκη Σκηνοθέτης της παράστασης είναι η Ισμήνη Σακελλαροπούλου και στην παράσταση ως Καλλιρόη Παρρέν παίζει η Βίκυ Μαραγκάκη και ως Σαπφώ η Θεοδώρα Σιάρκου.

Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία θα επιχορηγηθεί με ποσό 3.000,00 €, προκειμένου να διοργανώσει τις εξής εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την ευαισθητοποίηση της για τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας:

-σειρά επισκέψεων για ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για την εθελοντική αιμοδοσία σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου

-διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας που θα διεξαχθεί στο συγκρότημα Μουρτζούκου την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

-διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Επιπλοκές του ήπατος στη Θαλασσαιμία» με ομιλητή τον Καθηγητή-Ιατρό Ηπατολόγο από την Αθήνα ο οποίος θα εξετάσει και τους πάσχοντες.

-Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Αποτελέσματα Καρδιολογικής Μελέτης σε Πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία» με ομιλητή Καρδιολόγο από την Αθήνα εξειδικευμένο στη Μεσογειακή Αναιμία και τις καρδιολογικές επιπλοκές της νόσου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 25 Νοεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Παρκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου