ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά καταγραφή συμβασιούχων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

ξεκινά-καταγραφή-συμβασιούχων-σε-αει-792139

Το πρώτο βήμα για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που βρίσκονται σε ομηρία επί σειρά ετών, ετοιμάζεται να γίνει στον απόηχο της συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Συμβασιούχων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υφυπουργό κ. Τζούφη και εκπροσώπους των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, ως εξέλιξη τόσο της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης των εμπλεκόμενων φορέων για να καταβληθεί προσπάθεια για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και της πρόσφατης απόφασης της88ης Συνόδου των Πρυτάνεων και των Διοικουσών Επιτροπών επίσης για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι συμβασιούχοι υπολογίζονται σε 100 άτομα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συμφώνησε να ζητήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας να πραγματοποιήσουν την καταγραφή των συμβασιούχων που εργάζονται σε αυτά, αποστέλλοντας στα Ιδρύματα οδηγίες για τη διαδικασία και υλοποίηση της καταγραφής.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι μετά την υλοποίηση της καταγραφής, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί νέα κοινή συνάντηση μεταξύ του Συντονιστικού Συμβασιούχων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων, για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης που θα οδηγεί στην εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου