ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 47% στις αφίξεις τουριστών στη Θεσσαλία

αύξηση-47-στις-αφίξεις-τουριστών-στη-θεσ-792145

Αύξηση που αγγίζει το 47% σημειώνεται στην τουριστική κίνηση της Θεσσαλίας το πρώτο πεντάμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.

Η ίδια αναφέρθηκε στην αύξηση των αφίξεων και εσόδων σε περιοχές που είναι λιγότερο δημοφιλείς. Οπως είπε χαρακτηριστικά, στη Δυτική Ελλάδα σημειώθηκε αύξηση 150% στον τουρισμό για το συγκεκριμένο διάστημα, στην Ηπειρο 58%, στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 91% και στη Θεσσαλία 47%. «Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθήσαμε και το καταφέραμε να ενισχύσουμε προορισμούς που με μέχρι πρότινος δεν είχαν τουριστική ταυτότητα», σημείωσε η υπουργός Τουρισμού.

Αναλύοντας τα στατιστικά δεδομένα που προκύπτουν, η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι ανοδική είναι, επίσης, η πορεία που παρουσιάζουν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, με το ποσοστό αύξησης να αγγίζει το 20,4% στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2018, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ξεπερνώντας τις 4,5 εκατ. αφίξεις. Την ίδια περίοδο, όπως υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, καταγράφηκε αύξηση πάνω από 10% στην κερδοφορία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ενώ τόνισε ότι επιδιώκεται η διατήρηση των σχέσεων σταθερότητας και συνεργασίας, που είναι σημαντικές για τον τουρισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου