ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδότηση για «λίφτινγκ» στα σχολεία ζητά ο Δήμος Βόλου

χρηματοδότηση-για-λίφτινγκ-στα-σχο-792158

Χρηματοδότηση παρεμβάσεων συνολικού ύψους 1,4 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Βόλου μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» προκειμένου να προχωρήσει σε επισκευές και συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια και προαύλια της περιοχής.

Ο Δήμος Βόλου διαθέτει περίπου 180 σχολικές μονάδες, αρκετές από τις οποίες συστεγάζονται σε σχολικά συγκροτήματα. Στην πλειονότητά τους τα σχολικά κτίρια είναι παλαιά, κατασκευασμένα πριν το 1990, ενώ πολλά από τα σχολικά συγκροτήματα είναι στο σύνολό τους ή διαθέτουν παλαιές πτέρυγες κατασκευασμένες κατά τις δεκαετίες 1960 -1980. Επιπλέον, τα σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, φιλοξενούν μεγάλο αριθμό μαθητών, γεγονός που συνεπάγεται αυξημένες φθορές στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου εκπονήθηκε μελέτη για την αναγκαίες επεμβάσεις στα σχολεία, δίνοντας προτεραιότητα στην αναβάθμιση της ασφάλειας των μαθητών και στην εξασφάλιση της υγιεινής στους χώρους των σχολείων, ενώ έχουν ληφθεί υπόψη οι περιορισμοί επιλεξιμότητας οι οποίοι αναφέρονται στην πρόσκληση του προγράμματος.

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν σε ανακαίνιση χώρων υγιεινής, αποκατάσταση περιφράξεων, αντικατάσταση φθαρμένων δαπέδων, πορτών, επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων και αντικατάσταση καμινάδων αμιαντοτσιμέντου σε 14 σχολικά συγκροτήματα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία για την αποξήλωση και διάθεση αμιαντούχων υλικών.

Μετά την επιλογή των παρεμβάσεων έγινε η επιλογή των σχολικών κτιρίων, με βάση την παλαιότητα των υποδομών αλλά και τον αριθμό των μαθητών. Προτεραιότητα δίνεται σε κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980, τα οποία παρουσιάζουν έντονες φθορές σε εσωτερικά κουφώματα, δάπεδα εσωτερικών χώρων, επιχρίσματα, κιγκλιδώματα περιφράξεων.

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότηση αφορούν στα εξής σχολεία:

-11ο Δημοτικό Βόλου ανακαίνιση χώρων υγιεινής, ανακαίνιση στις βρύσες της αυλής.

-12ο Δημοτικό Βόλου ανακαίνιση χώρων υγιεινής, αντικατάσταση φθαρμένων πλακιδίων δαπέδου σε μερικές αίθουσες και διαδρόμους.

-15ο 24ο Δημοτικά Βόλου αντικατάσταση εσωτερικών θυρών, αντικατάσταση φθαρμένων πλακιδίων δαπέδου.

-1ο και 25ο Δημοτικά Βόλου, 27ο Νηπιαγωγείο Βόλου ανακαίνιση χώρων υγιεινής του 25ου Δημοτικού, νέα κιγκλιδώματα περίφραξης.

-21ο Δημοτικό Βόλου ανακαίνιση χώρων υγιεινής, πόρτες εσωτερικές, νέα κιγκλιδώματα αυλής.

-19ο Δημοτικό Βόλου αντικατάσταση εσωτερικών θυρών στις αίθουσες.

-16ο Νηπιαγωγείο (Αγία Παρασκευή) ανακαίνιση χώρων υγιεινής.

-1ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας αντικατάσταση εσωτερικών θυρών, εξωτερικοί χρωματισμοί.

-4ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας ανακαίνιση χώρων υγιεινής, εξωτερικοί χρωματισμοί.

-1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Ν. Ιωνίας νέα κιγκλιδώματα περίφραξης και εξωστών.

-6ο Γυμνάσιο Βόλου επισκευή επιχρισμάτων και εξωτερικοί χρωματισμοί.

-2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας αντικατάσταση εσωτερικών θυρών, ανακαίνιση χώρων υγιεινής.

-2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο Βόλου ανακαίνιση χώρων υγιεινής.

-Σχολικό συγκρότημα Φυτόκου επισκευή επιχρισμάτων και εξωτερικοί χρωματισμοί.

-Γυμνάσιο Αγριάς επισκευή επιχρισμάτων και εξωτερικοί χρωματισμοί.

-Σε 14 σχολικά συγκροτήματα υπάρχουν εν λειτουργία καμινάδες αμιαντοτσιμέντου στα λεβητοστάσια. Τα σχολεία στα οποία θα αντικατασταθούν οι καμινάδες είναι τα εξής: 2ο Δημοτικό Βόλου, 25ο Δημοτικό Βόλου, 5ο Δημοτικό Βόλου, 7ο και 21ο Δημοτικό Βόλου, 11ο Δημοτικό Βόλου, 13ο Δημοτικό Βόλου, 27ο Δημοτικό Βόλου, 30ο και 16ο Δημοτικό Βόλου, 3ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας, 8ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας, 9ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας, 3ο Λύκειο Βόλου, 5ο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου