ΤΟΠΙΚΑ

Στο αρχείο καταγγελία για τις πανελλήνιες

στο-αρχείο-καταγγελία-για-τις-πανελλή-792171

Στο αρχείο μπήκε υπόθεση που αφορούσε σε περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση σε υποψήφιο των πανελλαδικών εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο της Μαγνησίας. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δεν χρειάστηκε να διατάξει Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν που κατήγγειλε γονιός, καθώς τόσο η δική του αναφορά σε βάρος μέλους της εξεταστικής επιτροπής, όσο και της λυκειακής επιτροπής σε βάρος του γονέα που διαμαρτυρήθηκε εντόνως στα γραφεία του σχολείου, αποσύρθηκαν.

Το θέμα είχε αναδείξει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με την ολοκλήρωση της δοκιμασίας των πανελλαδικών εξετάσεων, την ημέρα ανακοίνωσης των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών.

Μετά από αναφορά γονέα στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας έγινε γνωστό το περιστατικό που διαδραματίστηκε την τρίτη ημέρα των εξετάσεων για τα γενικά λύκεια. Υποψήφιος δέχθηκε παρατήρηση από μέλος της επιτροπής του σχολείου που λειτουργούσε ως εξεταστικό κέντρο επειδή συμπλήρωσε στο τετράδιο εξέτασης το όνομά του με μικρά αντί για κεφαλαία γράμματα χωρίς να υπάρχει ρητή απαγόρευση. Η παρατήρηση είχε ως αποτέλεσμα ο υποψήφιος να φοβάται ότι έχει μηδενιστεί και στα δύο προηγούμενα μαθήματα και αντί να απαντά στα θέματα της Φυσικής, διάβαζε επί μιάμιση ώρα τις… οδηγίες.

Ο πατέρας του διαμαρτυρήθηκε στην επιτροπή για συγκεκριμένο μέλος της που «έπαιξε» με την ευαίσθητη ψυχολογία ενός εξεταζόμενου μαθητή.

Ο γονέας προχώρησε σε αναφορά στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ωστόσο και η ίδια η λυκειακή επιτροπή εξετάσεων προχώρησε σε αναφορά σε βάρος του γονέα, υποστηρίζοντας ότι τους επιτέθηκε λεκτικά μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Και οι δύο αναφορές όμως αποσύρθηκαν μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές και τις εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου