ΤΟΠΙΚΑ

140 νέοι δάσκαλοι και 78 νηπιαγωγοί στην Εκπαίδευση μέσω του Π.Θ.

140-νέοι-δάσκαλοι-και-78-νηπιαγωγοί-στην-εκ-792293

Στον χώρο της Εκπαίδευσης ετοιμάζονται να μπουν 140 νέοι δάσκαλοι και 78 νηπιαγωγοί που αποφοίτησαν χθες από τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής αντίστοιχα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με το όνειρο να ανέβουν στην έδρα και να διδάξουν όχι μόνο γνώσεις, αλλά και αξίες στους μαθητές τους, παρέλαβαν χθες τα πτυχία τους στις λαμπρές τελετές ορκωμοσίας που φιλοξενήθηκαν στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» του κτιρίου Παπαστράτος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαρία Ανατολίτη, όταν έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια συμπλήρωσε το μηχανογραφικό της στην Αθήνα, είχε έναν και μοναδικό στόχο, να γίνει δασκάλα. «Δήλωσα όλα τα παιδαγωγικά, από την Αθήνα, μέχρι τη Ρόδο και την Αλεξανδρούπολη. Ηταν η πρώτη μου επιλογή. Από μικρή ήθελα να γίνω δασκάλα», ανέφερε η Μαρία Ανατολίτη, η οποία εμπνεύστηκε από τη δική της δασκάλα. «Με ενέπνευσε η δασκάλα που είχα σε τρεις τάξεις στο Δημοτικό. Ηταν εξαιρετική γιατί δεν μας πρόσφερε μόνο γνώση. Μας έμαθε πώς να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Στον δικό της δρόμο θέλω να βαδίσω κι εγώ για τους μαθητές μου», τόνισε προσθέτοντας ότι είναι υπερήφανη που κατάφερε να πάρει το πτυχίο της. Επόμενος στόχος είναι ένα μεταπτυχιακό και στη συνέχεια θα αναζητήσει εργασία ως δασκάλα.

Η Μαρία Ανατολίτη

Νηπιαγωγός με ευρύτερες γνώσεις και καλλιτεχνικές ανησυχίες η αριστούχος απόφοιτη του τμήματος προσχολικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ηλέκτρα Μαλλιοπούλου – Καρρά. Η νεαρή Αθηναία, σπούδασε στο εξωτερικό Φυσική και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έδωσε εκ νέου πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο το τμήμα προσχολικής αγωγής. Αποφοίτησε με βαθμό 9,32 και στόχος της είναι να εργαστεί και στη συνέχεια να σπουδάσει θέατρο.

Η Ηλέκτρα Μαλλιοπούλου - Καρρά

Ονειρο ζωής

Η Αφροδίτη Μπάλλα

Το όνειρό της να γίνει νηπιαγωγός εκπλήρωσε η Αφροδίτη Μπάλλα η οποία χθες παρέλαβε το πτυχίο της από το τμήμα προσχολικής αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Ηταν το όνειρό μου. Το τμήμα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Μου αρέσει να είμαι με παιδιά και δεν θα ξεχάσω ποτέ την εμπειρία της πρακτικής άσκησης. Ημουν συνεπής και δεν χρωστούσα ούτε ένα μάθημα, παρά τις δυσκολίες που πέρασα. Εκανα μια επέμβαση για το ύψος μου και χρειάστηκε να είμαι για εννιά μήνες σε αμαξίδιο. Με βοήθησε όμως το Πανεπιστήμιο, η οικογένεια και οι φίλοι μου. Η περιπέτεια μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω και τα κατάφερα», ανέφερε η ίδια.

Τρίτο πτυχίο για 41χρονη Θεσσαλονικιά

Η Μαρία Μπαθρέλου

Ζωντανό παράδειγμα διά βίου μάθησης μια 41χρονη Θεσσαλονικιά, που αποφοίτησε χθες από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης. Η Μαρία Μπαθρέλου παρέλαβε χθες το τρίτο πτυχίο της. Όπως ανέφερε έχει άλλα δύο, το ένα ως βοηθός βρεφονηπιοκομίας και το δεύτερο στην Ειδική Αγωγή. Μάλιστα έχει ήδη κάνει τα χαρτιά της και βρίσκεται στους προσωρινούς πίνακες για την πρόσληψή της ως εκπαιδευτικού στην ειδική αγωγή.

Για την ίδια όμως ο κύκλος δεν έχει κλείσει. «Να είμαστε γεροί και θα δούμε στη συνέχεια. Θέλω να συνεχίσω. Δεν έχω αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση. Αφήνω τη ζωή να με οδηγήσει στα δικά της μονοπάτια», είπε η κ. Μπαθρέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου