ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνες» για ρευματοκλοπή

καμπάνες-για-ρευματοκλοπή-793142

Τρεις περιπτώσεις ρευματοκλοπής στη Ν. Ιωνία, εκ των οποίων η μία στον καταυλισμό του Αλιβερίου ήρθαν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Οι υποθέσεις αφορούν σε δράστες που κατανάλωναν ρεύμα χωρίς να πληρώνουν για περισσότερα από τέσσερα χρόνια και καταδικάστηκαν.

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών επιβλήθηκε σε 58χρονη γυναίκα Ρομά που παραδέχθηκε ότι έκλεβε ρεύμα από το 2013 έως το 2017. Η αξία του ρεύματος που καταναλώθηκε αντιστοιχεί σε 3.000 ευρώ.

Ποινή φυλάκισης επίσης 10 μηνών επιβλήθηκε σε 58χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε καταναλώσει ρεύμα αξίας 3.000 ευρώ χωρίς να πληρώσει ούτε ευρώ από το 2012 έως το 2017.

Οκτώ μήνες φυλάκισης επιβλήθηκε εξάλλου σε 45χρονο επίσης αλλοδαπό ο οποίος κατανάλωσε ρεύμα αξίας 3.300 ευρώ από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Νοέμβριο του 2017. Ο ίδιος που δήλωσε επιχειρηματίας και οικογενειάρχης, προσκόμισε έγγραφα βάσει των οποίων δεν έμενε στο συγκεκριμένο σπίτι την περίοδο της ρευματοκλοπής κι ότι δεν είχε κάνει μεταφορά της σύνδεσης στο όνομά του. Υποστήριξε μάλιστα ότι στην επιχείρησή του έχει γίνει κανονικά η μεταφορά της σύνδεσης και ότι πληρώνει κανονικά την αξία του ρεύματος. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του και τον καταδίκασε. Ο ίδιος άσκησε έφεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου