ΤΟΠΙΚΑ

Καμία δέσμευση Ευκ. Τσακαλώτου σε αντιπροσωπεία τριτέκνων

καμία-δέσμευση-ευκ-τσακαλώτου-σε-αντι-793294

Xωρίς ουσιαστικές απαντήσεις, παρά μόνο με την υπόσχεση ότι θα συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει τα αιτήματά τους, ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε από τον Βόλο η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Τριτέκνων «Η Αργώ» Σούλα Βακουφτσή (γ.γ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας) η διοίκηση της ΟΠΟΤΤΕ επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα, όπως η άμεση αναγνώριση των τριτέκνων οικογενειών ως πολύτεκνοι, αποκατάσταση αδικιών στα οικογενειακά επιδόματα, φοροελαφρύνσεις, ΕΝΦΙΑ, έκπτωση στα μέσα μεταφοράς κ.ά.

Επίσης ο νομικός σύμβουλος της ΟΠΟΤΤΕ Ευάγγελος Αυγουλάς παρουσίασε τα προβλήματα των τριτέκνων και ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν στη μεταμνημονιακή περίοδο, για ελάφρυνση των τρίτεκνων οικογενειών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο κ. Τσακαλώτος, δεσμεύτηκε πως θα συγκροτηθεί επιτροπή επεξεργασίας για να εξεταστούν όλα τα οικονομικά, αλλά και τα θεσμικά αιτήματα.

Παρόντες στη συνάντηση από την ΟΠΟΤΤΕ ήταν οι Αχλαδιανάκης Μανώλης (πρόεδρος), Βακουφτσή Σούλα (γ. γραμματέας), Δήμος Βασίλης (ταμίας), Τσούλιας Στέλιος (β’ αντιπρόεδρος), Χριστοθανόπουλος Δημήτρης (γ’ αντιπρόεδρος), Κοντός Δημήτρης (οργανωτικός γραμματέας), Νερούτσου Μαρουλία (μέλος), Παράβολου Θωμαϊ (πρόεδρος Σύρου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου