ΤΟΠΙΚΑ

Αυστηρή επίπληξη δέχθηκε 20χρονος που χτύπησε τους γονείς του

αυστηρή-επίπληξη-δέχθηκε-20χρονος-που-χ-793623

Στα «μαλακά» έπεσε 20χρονος που συνελήφθη για άσκηση βίας σε βάρος των γονιών του για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες. Ο 20χρονος που φέρεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα δέχθηκε την αυστηρή επίπληξη του δικαστηρίου για τις πράξεις του και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 20χρονος είχε συλληφθεί την πρώτη φορά την περασμένη Δευτέρα, μετά από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι γονείς του ότι τους χτύπησε, τους έβριζε και τους απειλούσε. Ο νεαρός που φέρεται να έχει νοητικά προβλήματα, συνελήφθη και από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κινήθηκε η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης. Ωστόσο επιστρέφοντας την Τρίτη το βράδυ στο σπίτι, προκάλεσε νέα προβλήματα. Αρχισε και πάλι να βρίζει και να απειλεί τους γονείς του, οι οποίοι τον κατήγγειλαν για μία ακόμη φορά στην Αστυνομία και χθες συνελήφθη.

Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Σε βάρος του κατέθεσε η μητέρα του, η οποία επιχείρησε να υποβαθμίσει την αρχική της καταγγελία σε βάρος του γιου της. «Είναι επιθετικός στο σπίτι. Με χτύπησε λίγο στο χέρι αλλά δεν με απείλησε. Ηθελε να του δώσω λεφτά αλλά δεν είχα. Μου ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι δεν θα το ξανακάνει. Πιστεύω ότι ως μητέρα του θα αλλάξει», είπε η μητέρα του 20χρονου.

Ο 20χρονος που παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο παραδέχθηκε τις πράξεις του, ενώ εμφανίστηκε να μετανιώνει μετά την αυστηρή επίπληξη που δέχθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου. «Είναι αυτή συμπεριφορά παιδιού απέναντι στη μάνα που σε γέννησε; Τα νεύρα μας τα ελέγχουμε. Ο ένας δρόμος είναι να συμμορφωθείς. Ο άλλος οδηγεί στη φυλακή», τόνισε ο πρόεδρος.

Και ο εισαγγελέας έδρας από την πλευρά του απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο του είπε: «Να πας να δουλέψεις. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι γονείς σου να σου δίνουν χρήματα. Λες ότι έχεις πέσει κι ο ίδιος θύμα bullying στο σχολείο και κάνεις τα ίδια;».

Το δικαστήριο επέβαλε στον 20χρονο ποινή φυλάκισης 60 ημερών με τριετή αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο αλλά αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου