ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Κουτσάφτη -Παπανάτσιου για εξορθολογισμό του πλαισίου χρήσης αιγιαλού -παραλιών

συνάντηση-κουτσάφτη-παπανάτσιου-για-793739

Συνάντηση σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα μεταξύ της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου και του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτη.

Αναφορικά με το ζήτημα που ανέκυψε στην παραλία της Νταμούχαρης και απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου, η Υπουργός υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία εκκινεί από τη θέση ότι οι τοπικές κοινωνίες –και επομένως η τοπική αυτοδιοίκηση- θα πρέπει να έχουν λόγο όσον αφορά την αξιοποίηση των αιγιαλών και των παραλιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι σε υπό επεξεργασία νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, πρόκειται να διασφαλιστεί το δικαίωμα για τους οικείους Δήμους να γνωμοδοτούν, μέσω του δημοτικού συμβουλίου, σε ποιους αιγιαλούς και παραλίες θα γίνονται παραχωρήσεις σε όμορες επιχειρήσεις για απλή χρήση. Οι Δήμοι δύνανται να περιλαμβάνουν στο σκεπτικό τους τυχόν αρχαιολογικούς, ιστορικούς ή περιβαλλοντικούς περιορισμούς.

Έτσι, σύμφωνα με την Υπουργό, οι Δήμοι καθίστανται ενεργοί παράγοντες για την αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς του τόπου τους, για την ορθή χρήση και ανάδειξη των αιγιαλών και των παραλιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου