ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά την έδρα στον Βόλο το Οικονομικό Τμήμα

ζητά-την-έδρα-στον-βόλο-το-οικονομικό-τ-794081

Δεν διαπραγματεύεται την έδρα της νέας Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη χθεσινή γενική συνέλευση, ομόφωνα οι ακαδημαϊκοί τάχθηκαν υπέρ της αρχικής πρότασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βάσει της οποίας η νέα Σχολή Οικονομικών που προβλέπεται να δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συνένωσης του θεσσαλικού ΑΕΙ με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, πρέπει να έχει έδρα τον Βόλο.

«Είμαστε το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα στη νέα σχολή που θα θέσουμε τους όρους της ενσωμάτωσης», σχολίαζε χθες, στον απόηχο της γενικής συνέλευσης, η αναπληρώτρια πρόεδρος του τμήματος, Βικτωρία Μπέλλου.

Όπως είναι γνωστό, στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, ορίζεται ως έδρα της νέας Σχολής η Λάρισα, προοπτική στην οποία αντιδρούν οι ακαδημαϊκοί.

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης αναμένεται μάλιστα να επιδοθεί στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συνεδριάσει στις τέσσερις σήμερα το απόγευμα.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση πέραν της έδρας διατυπώθηκαν ενστάσεις και επιφυλάξεις τόσο για το νέο τμήμα τουρισμού που προτάθηκε όσο και για την πανεπιστημιοποίηση των καθηγητών των ΤΕΙ.

Οσον αφορά στο τμήμα Τουρισμού, ακαδημαϊκοί υποστήριξαν ότι δεν έχει γίνει στοχευμένη διερεύνηση για το ποιο θα πρέπει να είναι το νέο τμήμα, ενώ εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσει, έχοντας την «εμπειρία» της λειτουργίας του νέου τμήματος Πληροφορικής στη Λαμία με μόλις δύο καθηγητές- μέλη ΔΕΠ.

Επιπλέον διατυπώθηκαν ενστάσεις και για την υποδοχή των καθηγητών του ΤΕΙ με στόχο την διασφάλιση του επιπέδου των σπουδών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου