ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Βούλγαρης: Η δικαιοσύνη θα έχει το λόγο για αναληθείς σε βάρος μου αναφορές

αλ-βούλγαρης-η-δικαιοσύνη-θα-έχει-το-λ-794106

Στη δικαιοσύνη διαμηνύει ότι θα προσφεύγει στο εξής ο πρώην Δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, η οποία – όπως αναφέρει – αποτελεί το μοναδικό θεσμό να αποδίδει ή όχι ποινικές και αστικές ευθύνες, για περιπτώσεις δημοσιευμάτων ή ανακοινώσεων που περιέχουν αναληθή σε βάρος του στοιχεία σε ό,τι αφορά στη θητεία του στον Δήμο Βόλου και στη ΔΕΥΑΜΒ.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ. Βούλγαρης αναφορικά με ανακοίνωση για τους χειρισμούς του στο θέμα της ΕΡΓΗΛ ως τότε Δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, αναφέρει τα εξής:

“Με έκπληξη διάβασα στον ημερήσιο τύπο την ανακοίνωση του «κινήματος πολιτών για το νερό» με την οποία μου αποδίδεται το «έγκλημα» της «παράλειψης» παραλαβής του έργου της ΕΡΓΗΛ, ενώ παράλληλα «στηλιτεύεται» η στάση μου στη ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με το θέμα της ΕΡΓΗΛ.

Επειδή η ανακοίνωση αυτή είναι επαίσχυντη, σκόπιμα αποκρύβει αληθή στοιχεία της υπόθεσης, θίγει ανεπανόρθωτα την ηθική μου υπόστασηκαι αποτελεί καθαρή επίθεση στο πρόσωπό μου, έχω να απαντήσω τα παρακάτω:

1. Όπως έκρινε αμετάκλητα η δικαιοσύνη εκδίδοντας σχετικό απαλλακτικό βούλευμα για εμένα, εκτιμώντας όλα τα πραγματικά περιστατικά και τα πορίσματα του Σώματος Ορκωτών Λογιστών και του Σώματος Ελεγκτών Δημοσίων Εργων, τα μέλη του του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, τη χρονική περίοδο που ήμουν πρόεδρος, δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη σύσταση και λειτουργία της επιτροπής παραλαβής του έργου, διότι για το συγκεκριμένο έργο είχε συσταθεί επιτροπή με απόφαση του ΔΣ και της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επισημαίνεται ότι την επιτροπή παραλαβής του έργου ενεργοποιεί ο πρόεδρός της που ήταν μέλος του ΔΣ και είχε οριστεί με απόφασή του.Καμία απολύτως αρμοδιότητα, σύμφωνα με το νόμο δεν έχει ο εκάστοτε πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ να παραλαμβάνει έργα.

2. Περαιτέρω, ουδέποτε υπήρξα -όπως λανθασμένα αναφέρει η ανακοίνωση- γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, αλλά διετέλεσα γενικός γραμματέας χωροταξίας οικισμού και περιβάλλοντος με καμία αρμοδιότητα για την εκτέλεση δημόσιων έργων.

Η ανοχή και η σιωπή μου σε παρόμοια δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα έχει εξαντληθεί και το λόγο στο εξής θα έχει η δικαιοσύνη που αποτελεί το μοναδικό θεσμό να αποδίδει ή όχι ποινικές και αστικές ευθύνες”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου