ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρισμός ρεμάτων από την Περιφέρεια

καθαρισμός-ρεμάτων-από-την-περιφέρει-795866

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των ρεμάτων στη Μαγνησία για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού.

Οι καθαρισμοί γίνονται στο πλαίσιο της εργολαβίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, «Κατεπείγων καθαρισμός υδατορεμάτων», συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00€.

Οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων πραγματοποιούνται με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων και ήδη έχουν ολοκληρωθεί στο υδατόρεμα Αϊδινίου, στο υδατόρεμα Ν. Αγχιάλου και στο υδατόρεμα Λαχανόρεμα. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών και βλάστησης που μειώνουν την παροχετευτική ικανότητά τους, δυσχεραίνοντας τη παροχέτευση των υδάτων προς τα κατάντη. Η απομάκρυνση στα παραπάνω ρέματα από απορρίμματα, μπάζα ή βλάστηση έγινε με σκοπό την αποκατάσταση της αρχικής διατομής τους με μηκοτομική προσαρμογή της κοίτης τους.

Ανάλογες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία και περιοχές του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να υπάρχει ομαλή ροή των υδάτων.

«Προχωρούμε έγκαιρα στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού μας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε συνεργασία με τους δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες», ανέφερε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου