ΤΟΠΙΚΑ

Η πρώτη πτήση από Τελ Αβίβ προσγειώθηκε στη Νέα Αγχίαλο

η-πρώτη-πτήση-από-τελ-αβίβ-προσγειώθηκ-796182

Η πρώτη πτήση charter της αεροπορικής εταιρείας Tus Aırways προερχόμενη από το αεροδρόμιο Ben Gurıon του Τελ Αβίβ προσγειώθηκε στη Νέα Αγχίαλο τη Δευτέρα το απόγευμα (16/07). Οι εξήντα επτά επιβάτες της, θα έχουν την ευκαιρία, για τις επόμενες ημέρες, να απολαύσουν τις ομορφιές της Θεσσαλίας καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά μεγάλος ισραηλινός τουριστικός πράκτορας ανέλαβε την πρωτοβουλία δημιουργίας τουριστικών πακέτων για όλη την περιοχή στηρίζοντάς τα παράλληλα με ναυλωμένες απευθείας πτήσεις που συνδέουν τα δύο αεροδρόμια, Τελ Αβίβ και Ν. Αγχιάλου Βόλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή) με αεροσκάφη Fokker των 80-100 θέσεων και προβλέπεται αυτά να διαρκέσουν έως την 1η Οκτωβρίου. Κατά την περσυνή τουριστική περίοδο αφίχθησαν μέσω του Κ.Α. Νέας Αγχιάλου περίπου 540 επιβάτες ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του τουριστικού πράκτορα για τη φετινή περίοδο ο αριθμός εκτιμάται να είναι υπερδιπλάσιος.

Αντίστοιχα πτήσεις που συνδέουν τα αεροδρόμια Τελ Αβίβ – Σκιάθου μέσω της Tus Airways ξεκίνησαν στις 8/6 και θα διαρκέσουν έως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου προσδίνοντας νέα δυναμική στον εισερχόμενο τουρισμό στη Θεσσαλία.

Με την ευκαιρία άφιξης της πτήσης από το Τελ Αβίβ, διοργανώθηκε στο χώρο των αφίξεων του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου μία λιτή εκδήλωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου τους πρώτους επιβάτες από το Ισραήλ υποδέχθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αερολιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, το μέλος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τουριστική πράκτορας κ. Θέκλα Καμμένου και ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τουριστικός πράκτορας κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης.

Κατά την υποδοχή προσφέρθηκαν σε πλήρωμα και επιβάτες παραδοσιακά προϊόντα της Θεσσαλικής γης ενώ στο χώρο της αίθουσας αφίξεων, στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, ενημέρωναν τους επιβάτες για τα αξιοθέατα της περιοχής αλλά και για τις δραστηριότητες που προσφέρονται, διανέμοντας παράλληλα έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Μεταξύ των επιβατών της πρώτης πτήσης ήταν και δύο δημοσιογράφοι μεγάλων και έγκριτων μέσων ενημέρωσης του Ισραήλ οι οποίοι πρόκειται να φιλοξενηθούν στη Θεσσαλία το διάστημα 16-20 Ιουλίου στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού γνωριμίας και εξοικείωσης που συνδιοργανώνεται από το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. στο Ισραήλ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Το εγχείρημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για «άνοιγμα» της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ ξεκίνησε το 2014 και συνεχίστηκε όλα τα επόμενα χρόνια όπου σε συνεργασία με Φορείς και επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα του τουρισμού της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις όπως συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, διοργάνωση παρουσίασης στο Ισραήλ, φιλοξενίες δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων κλπ

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη εξέφρασε την ικανοποίησή της δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «η σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει για τον τόπο μας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντείνει τις προσπάθειες για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της Μαγνησίας τόσο στην τουριστική αγορά του Ισραήλ καθώς πρόκειται για μια νέα, δυναμική και πολλά υποσχόμενη αγορά-στόχο όσο και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού. Και το γεγονός ότι οι προσπάθειές μας αυτές βρίσκουν άμεσα συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους μας κάνει πιο δυνατούς και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου