ΤΟΠΙΚΑ

Παραδοσιακό καφενείο στην πόλη του Βόλου

παραδοσιακό-καφενείο-στην-πόλη-του-βό-796861

Ευχάριστος χώρος με ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το παραδοσιακό καφενείο «Πασπαρτού» που δημιουργήθηκε πρόσφατα στον Βόλο, και αποτελεί σημείο συνάντησης, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Ιδιοκτήτης του παραδοσιακού καφενείου, που συμπλήρωσε έναν μήνα παρουσίας στην πόλη, είναι ο Λεωνίδας Δούρας, με σπουδές ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας στο βιογραφικό του, και πολύ μεράκι για το αντικείμενο με το οποίο επέλεξε να ασχοληθεί, μαζί με τον παιδικό του φίλο Βαγγέλη Κουτσιμπό, ο οποίος εργάζεται στο «Πασπαρτού».

Καρπός προσωπικής αναζήτησης είναι το παραδοσιακό καφενείο που προσελκύει θαμώνες κάθε ηλικίας, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 περίπου το βράδυ, οι οποίοι απολαμβάνουν, ανάλογα με την προτίμησή τους, τον πρώτο καφέ της ημέρας, ρακί, τσίπουρο, μια παγωμένη μπίρα ή το ποτό τους, το βράδυ, με τα ανάλογα συνοδευτικά.

«Ένα καφενείο μπορεί να προσελκύσει τους πάντες. Γι΄ αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε ένας ευχάριστος χώρος, όπου νιώθει άνετα ο πελάτης, ακούει μουσική κι αν θέλει, μπορεί να φέρει ένα βιβλίο και να πάρει, αντίστοιχα, ένα βιβλίο για να διαβάσει, από την δανειστική βιβλιοθήκη που υπάρχει στον χώρο» αναφέρει ο Λεωνίδας Δούρας.

Δίνοντας τον ορισμό του «Πασπαρτού» ο Βαγγέλης Κουτσιμπός υπογραμμίζει, από την πλευρά ότι «όπως το κλειδί ανοίγει όλες τις πόρτες, έτσι και το συγκεκριμένο κατάστημα, μπορεί να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο».

Το χαμόγελο των δύο παιδικών φίλων, η καλή τους διάθεση και το μεράκι τους, έχουν αποτυπωθεί στον χώρο, στα παραδοσιακά τραπεζάκια, την διακόσμηση, την μουσική, τον μαυροπίνακα στον τοίχο όπου αναγράφονται οι τιμές, τα δύο παλιά ραδιόφωνα, που συνυπάρχουν αρμονικά με φωτογραφίες από το ελληνικό στοιχεί της Νέας Υόρκης, αλλά και αντικείμενα που είναι φερμένα από όλο τον κόσμο.

Σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου καφενείου είναι το μεράκι των δημιουργών, η αρμονική συνύπαρξη του παλιού και του καινούργιου, το εξαιρετικό σέρβις, η καλή διάθεση, η υψηλή ποιότητα και οι προσιτές τιμές.

«Όλα δημιουργήθηκαν μετά από πολλή σκέψη, για να είναι ευχάριστος ο χώρος, να φέρει την δική μας σφραγίδα και την δική μας άποψη» υπογραμμίζει ο Λεωνίδας Δούρας.

Το παραδοσιακό καφενείο «Πασπαρτού» βρίσκεται στην διεύθυνση Αλεξάνδρας 231 με Βλαχάβα και είναι ανοιχτό όλη την ημέρα, προσφέροντας τα καλύτερα, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου