ΤΟΠΙΚΑ

Ενδεκάχρονη μαθήτρια απέσπασε διεθνή διάκριση στο πιάνο

ενδεκάχρονη-μαθήτρια-απέσπασε-διεθν-796874

Μουσικό ταλέντο διαθέτει η 11χρονη Εβελίνα Μαντέ – Τσιαντζή, η οποία απέσπασε δεύτερη διεθνή διάκριση σε παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου και πριν από τρεις μέρες πραγματοποίησε το πρώτο της ρεσιτάλ στην γενέθλια πόλη και στον χώρο του «Αξιον εστί».

Συγκεκριμένα φέτος έλαβε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό eMuse International Online Music Competition, κερδίζοντας το 2ο βραβείο στο πιάνο.

Το ταλαντούχο κοριτσάκι, πρωτότοκη κόρη του καθηγητή πιάνου Γιώργου Τσιαντζή και της μουσικολόγου και καθηγήτριας Αγγλικών Δέσποινας Μαντέ, ακολουθεί τα μουσικά χνάρια των γονέων της και νιώθει πανευτυχής για την διάκριση που απέσπασε, αλλά και την σύνθεσή της που παρουσίασε στον Βόλο.

Η χαρισματική Εβελίνα συνέθεσε μουσικό κομμάτι για πιάνο, αντλώντας έμπνευση από το πρωτοποριακό σχολείο «Αξιον εστί» και το παραμυθένιο περιβάλλον που προσφέρει στα παιδιά.

Η χαρισματική μαθήτρια ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με πολύ ενθουσιασμό στην ηλικία των 5 ετών. Από τα πρώτα μαθήματα μέχρι και σήμερα, μελετάει πιάνο με καθηγητή τον πατέρα της Γιώργο Τσιαντζή, ο οποίος της μεταδίδει την αγάπη για τη μουσική και τον τρόπο να εκφράζεται μέσα από το πιάνο.

Το δεύτερο διεθνές βραβείο που απέσπασε, μεταξύ 200 περίπου συμμετοχών από διάφορες χώρες, υπογραμμίζει το ταλέντο της, ενώ όπως επεσήμανε η ίδια, θα συνεχίσει τις σπουδές πιάνου, αλλά σκοπεύει να σπουδάσει Ιατρική.

Το ρεσιτάλ που πραγματοποίησε στο «Αξιον εστί» και το θερμό χειροκρότημα που απέσπασε, χαροποίησαν την νεαρή, πολλά υποσχόμενη πιανίστρια, η οποία διαθέτει και συνθετικό ταλέντο. Η Εβελίνα χαίρεται να ξεπερνά καθημερινά τον εαυτό της, να βελτιώνεται συνεχώς σε δεξιοτεχνία και μουσική έκφραση αξιοποιώντας και εξελίσσοντας τις δυνατότητές της, και φιλοδοξεί να καταφέρει μία μέρα να παίξει με τους πιανίστες και τις πιανίστριες που θαυμάζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου