ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Βόλου αρωγός στο έργο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος

ο-δήμος-βόλου-αρωγός-στο-έργο-της-εταιρ-796994

Βασικός στόχος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου είναι η δημιουργία Αστεροσκοπείου στην κορυφή «Σταυρός» του Αγίου Στεφάνου, με την συνδρομή της δημοτικής αρχής, που στηρίζει το δημιουργικό έργο της εταιρείας.

Το διαρκές ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, για το έργο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία, με αφορμή την «Ετήσια Γιορτή Αστρονομίας 2018» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, ενώ τονίζει την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου για την περιοχή.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα ήταν ευχής έργο να αρχίσει να υλοποιείται, για να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια και το έργο της παραχώρησης του χώρου του Αστεροσκοπείου στην κορυφή «Σταυρός» του Αγίου Στεφάνου, που αποτελεί το όνειρο της Εταιρείας, εδώ και 25 χρόνια. «Θα είναι μεγάλη επιτυχία για το Δήμαρχό μας κ. Αχιλλέα Μπέο και την παρούσα Δημοτική Αρχή να ρίξει το βάρος των ενδιαφερόντων στο αστεροσκοπείο αυτό, και να κηρύξει την έναρξη των εργασιών, ώστε να αποκτήσει επί τέλους σάρκα και οστά το μεγάλο αυτό έργο, που θα προβάλει το Βόλο σ’ ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα» τονίζει η Εταιρεία Αστρονομίας του Βόλου.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή «μόλις την περασμένη εβδομάδα ενίσχυσε οικονομικά την «Ετήσια Γιορτή Αστρονομίας 2018» μέσω των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Έτσι μαζί με τη Δημόσια Σχολική Εκπαίδευση συμπαραστάθηκε και στην «Ιδιωτική Εκπαίδευση», η οποία παρέχεται από την Εταιρεία Αστρονομίας πρώτα και κύρια στους Βολιώτες μαθητές, με τη Σχολή Αστρονομίας αλλά και στους μαθητές ολόκληρης της Ελλάδος, με τα «εξ αποστάσεως μαθήματα». Όλοι αυτοί μαζί με τους μαθητές του 23ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, 57 στον αριθμό, βραβεύτηκαν το Σάββατο 7η Ιουλίου με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Δήμου Βόλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και όλες τις προηγούμενες χρονιές ο δήμαρχος Βόλου, συμμετείχε οικονομικά στις βραβεύσεις των μαθητών μαζί και με τους υπόλοιπους χορηγούς της Εταιρείας. Φέτος, ωστόσο, εκτός από τη «Γιορτή Αστρονομίας» συμπαραστάθηκε και στην πενταμελή ομάδα των μαθητών που πρώτευσαν του Πανελληνίου Διαγωνισμού και τον ερχόμενο Νοέμβριο θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που θα γίνει στο Πεκίνο.

Οι πρωτεύσαντες μαθητές θα έχουν 15ήμερη συνεχή προετοιμασία στον Βόλο από καθηγητές Πανεπιστημίων και ερασιτέχνες αστρονόμους της Εταιρείας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου