ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποιητική η παραγωγή στις δενδροκαλλιέργειες χαμηλή η κατανάλωση

ικανοποιητική-η-παραγωγή-στις-δενδρο-797012

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η παραγωγή στις δενδροκαλλιέργειες του νομού, όχι όμως και η κατανάλωση που χαρακτηρίζεται περιορισμένη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή δενδροκομίας του τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γιώργο Νάνο, παρά τον άστατο καιρό, η παραγωγή στις δενδροκαλλιέργειες της Μαγνησίας κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

«Αρχικά υπήρχαν φόβοι για τον ζεστό χειμώνα, ωστόσο τα δέντρα άνθισαν και έδεσαν. Στη συνέχεια «τρέμαμε» τη ζέστη του Απριλίου- Μαΐου και πάλι όμως δεν υπήρξε πρόβλημα. Αυτή την περίοδο οι βροχές βοήθησαν. Οπου δεν έπεσε χαλάζι οι βροχές ήταν ευεργετικές για τις δενδροκαλλιέργειες», τόνισε ο κ. Νάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή κινείται σε πολύ καλά επίπεδα. «Ολες οι καλλιέργειες είναι γεμάτες καρπό», ανέφερε ο καθηγητής δενδροκομίας. Εξαίρεση φαίνεται να αποτελούν οι ελιές που έχουν μέτρια παραγωγή.

«Γενικά φαίνεται ότι θα είναι μία καλή χρονιά από άποψη παραγωγής», σχολίασε ο κ. Νάνος.

Η παραγωγή όμως φαίνεται να είναι σε αντίθετη τροχιά με την κατανάλωση. Σύμφωνα με τον κ. Νάνο, η κατανάλωση είναι περιορισμένη. «Δεν υπάρχουν πολλά εξαγώγιμα προϊόντα από την περιοχή. Ο,τι μένει για τοπική κατανάλωση έχει προβλήματα, καθώς η ζήτηση είναι περιορισμένη. Μόνο η επιτραπέζια ελιά φαίνεται να έχει σταθερά υψηλή ζήτηση», εξήγησε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου