ΤΟΠΙΚΑ

Σημειωτόν η κίνηση προς τα παράλια του Πηλίου

σημειωτόν-η-κίνηση-προς-τα-παράλια-του-797354

Ουρές ταλαιπωρίας χθες, στον Κάτω του Πηλίου. Βολιώτες και επισκέπτες της περιοχής που επέλεξαν τις ακτές του Πηλίου για το κυριακάτικο μπάνιο τους, αγανάκτησαν από το μποτιλιάρισμα, που εντοπίστηκε κυρίως στον παραλιακό άξονα.

Το πρωί, οι ουρές ξεκινούσαν από την Πολυμέρη και η κίνηση διεξαγόταν σημειωτόν.

Το σκηνικό με τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα, μεταφέρθηκε και στους δρόμους της Ν. Δημητριάδας, μετά το κλείσιμο του περιφερειακού (από τις 10 το πρωί) στο ύψος της οδού Αλκίππης. Οσοι επέλεγαν τον Περιφερειακό για τη μετακίνησή τους με στόχο να βγουν απευθείας στα Αστέρια Αγριάς κι από εκεί στα παράλια του Πηλίου, αναγκάζονταν να στρίψουν μέσα από τη Ν. Δημητριάδα για να βγουν μέσω της Σταδίου στην παραλιακή.

Παρά τα μέτρα για να αποφευχθούν τα μποτιλιαρίσματα, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και δεν απεφεύχθη η ταλαιπωρία των οδηγών τόσο προς τις ακτές όσο και στην επιστροφή.

Σημειώνεται ότι κάθε Κυριακή έως 16 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, η σήραγγα θα είναι κλειστή για όσους κατευθύνονται από Βόλο προς Αγριά.

Συγκεκριμένα, κάθε Κυριακή και επίσημη Αργία, ισχύουν τα εξής:

α) υποχρεωτική πορεία ευθεία και δεξιά, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον Κόμβο από την Αγριά με κατεύθυνση στο Βόλο,

β) υποχρεωτική πορεία ευθεία, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον Κόμβο από το Βόλο με κατεύθυνση στην Αγριά, μέσω της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος)

γ) μονοδρόμηση του τμήματος της Περιφερειακής Οδού από τον Κόμβο «Αστεριών» έως τον Κόμβο «Αλκίππης», από την Αγριά προς το Βόλο και απαγόρευση εισόδου στη Σήραγγα Γορίτσας, για όλα τα οχήματα που την προσεγγίζουν μέσω Βόλου και

δ) θέση εκτός λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών του ισόπεδου κόμβου της ΑΓΕΤ και διεξαγωγή της κυκλοφορίας σύμφωνα με την υφιστάμενη κάθετη ρυθμιστική σήμανση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου