ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούν μεροκάματο στις τέχνες

αναζητούν-μεροκάματο-στις-τέχνες-799742

Στην κατεύθυνση των τεχνών, της αισθητικής και της ονυχοπλαστικής στρέφονται πολλά νεαρά κορίτσια, που συμμετέχουν στα αντίστοιχα τμήματα της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, προκειμένου να εξασφαλίσουν το μεροκάματο και να συνδράμουν τις οικογένειές τους. Τα επαγγέλματα που περιστρέφονται γύρω από τον γυναικείο καλλωπισμό κερδίζουν διαρκώς έδαφος, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βίκυ Τσεκούρα, πρόεδρος της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού, ενώ τονίζει, παράλληλα, ότι φέτος σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 284 εγγεγραμμένα άτομα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αξιοσημείωτη είναι, εξάλλου, η κατακόρυφη αύξηση που σημειώνεται στην προσέλευση των ενδιαφερομένων, ενώ όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Λέσχης, οι ηλικίες των γυναικών που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, κυμαίνεται από 18 μέχρι και 70 ετών.

Ανάλογα με τις ηλικίες ποικίλλουν τα ενδιαφέροντα, καθώς υπάρχουν Βολιώτισσες οι οποίες είναι επιστήμονες και επιθυμούν να μάθουν τέχνες για να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, άλλες επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες, μαθαίνοντας από αγγλικά μέχρι τουρκικά και κινέζικα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το ζητούμενο είναι η εξασφάλιση εργασίας.

Τα τμήματα που παρακολουθούν γυναίκες αλλά και άνδρες, περιλαμβάνουν μεγάλη γκάμα επιλογών, με βασικό κριτήριο, την αναζήτηση δρόμων γνώσης αλλά και απασχόλησης στις εποχές της παρατεταμένης ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η μεγάλη ζήτηση που σημειώνεται στα τμήματα μακιγιάζ και ονυχοπλαστικής, τα οποία παρακολουθούν και νεαρά κορίτσια ηλικίας 16 ετών, τα οποία αναζητούν επαγγελματικούς δρόμους, για να καλύψουν τα έξοδά τους αλλά και να συνδράμουν οικονομικά τις οικογένειές τους.

Η παραπάνω τάση κερδίζει διαρκώς έδαφος, ενώ όπως ανέφερε η κ. Τσεκούρα, αρκετά κορίτσια επιθυμούν να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη επαγγελματική κατεύθυνση, τελειώνοντας το σχολείο. Επαγγέλματα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση, προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών νέων, οι οποίοι προσβλέπουν στην ενίσχυση του εισοδήματός τους, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, αναζητώντας πρακτικές λύσεις, για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους.

Στην Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού διδάσκονται οκτώ ξένες γλώσσες, ενώ εξίσου δημοφιλή είναι τα τμήματα της αγιογραφίας, του κοσμήματος αλλά και του ντεκουπάζ. «Πολλές κυρίες επιθυμούν να δημιουργούν διάφορα είδη στο σπίτι και να τα πωλούν και να εξασφαλίζουν κάποιο εισόδημα» υπογραμμίζει η Βίκυ Τσεκούρα, η οποία προσθέτει ότι το ενδιαφέρον εγγραφής στην Λέσχη εργαζομένου κοριτσιού, αυξάνεται διαρκώς.

Στο μεταξύ, λειτουργούν με επιτυχία, για πρώτη φορά, καλοκαιρινά τμήματα που αφορούν παιδιά και μετρούν ήδη 37 εγγραφές, οι οποίες αναμένεται να διπλασιαστούν στην διάρκεια του Αυγούστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου