ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η παραλιακή του Αη -Γιάννη

ολοκληρώθηκε-η-παραλιακή-του-αη-γιάνν-799906

Στην κυκλοφορία δόθηκε χθες το μεσημέρι ο παραλιακός δρόμος στον Αη – Γιάννη Πηλίου που είχε καταρρεύσει μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή με αποτέλεσμα ο παραλιακός οικισμός να μείνει «κομμένος» στα δύο για περίπου πέντε μήνες και η κίνηση πεζών και οχημάτων να διεξάγεται μόνο μέσω του περιφερειακού.

Ο εργολάβος ολοκλήρωσε χθες την ασφαλτόστρωση, μπήκαν οι τελευταίες πινελιές και το έργο δόθηκε σε χρήση και μάλιστα μία εβδομάδα νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

«Το έργο έγινε από την αρχή και δόθηκε χθες στην κυκλοφορία ένας δρόμος που έγινε σε χρόνο ρεκόρ και θα μείνει για πολλά χρόνια», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Απ. Σουλδάτος.

Ο ίδιος σχολιάζοντας τις «γκρίνιες» επιχειρηματιών του τουρισμού για την κατάσταση του δρόμου αναγνώρισε ότι υπήρξε καθυστέρηση στο αρχικό στάδιο, μέχρι την εκπόνηση της μελέτης που όμως απέδωσε στην γραφειοκρατία.

Ο εργολάβος που αναδείχθηκε κατάφερε να καλύψει τον χαμένο χρόνο και το έργο να παραδοθεί εγκαίρως. «Αυτή τη στιγμή πρόκειται για το πιο σύντομο έργο στην Ελλάδα και οφείλεται στην φερεγγυότητα του εργολάβου ο οποίος δούλευε χωρίς καν να λάβει προκαταβολή», τόνισε ο κ. Σουλδάτος.

Ο εργολάβος παρέδωσε το έργο έχοντας πληρωθεί μόνο τον πρώτο λογαριασμό ύψους 60.000 ευρώ, ενώ βρίσκεται σε στάδιο εκταμίευσης ο δεύτερος λογαριασμός για ίσο ποσό και αναμένεται η έγκριση του τρίτου.

Εκτός από τον δρόμο αποκαταστάθηκαν τα υπόγεια δίκτυα ενώ και ο πεζόδρομος «χτίστηκε» από την αρχή. Το σημείο ήταν προσβάσιμο τις τελευταίες δέκα ημέρες χθες όμως ο δρόμος πήρε την τελική του μορφή και παραδόθηκε σε χρήση, απαλλάσσοντας τους καταστηματάρχες της παραλιακής από τη σκόνη και τη φασαρία των εργασιών.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου