ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ: Δεν βγαίνουν οι βάρδιες για το καλοκαίρι

κραυγή-αγωνίας-εργαζομένων-στη-δευαμ-799959

Κραυγή αγωνίας στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ από τους εργαζόμενους για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας εν μέσω καλοκαιριού. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου υποστήριξε ότι ήδη με τις πρώτες καλοκαιρινές άδειες παρατηρείται πρόβλημα συγκρότησης συνεργείων στους τομείς ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικού λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το θέμα προέκυψε με αφορμή αίτημα ενός εργαζομένου να μετακινηθεί για οικογενειακούς λόγους στη ΔΕΥΑ Λάρισας. Ο εργαζόμενος ζητά η μετακίνηση να γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, ωστόσο από τους εργαζόμενους τέθηκε ζήτημα παράτασης παραμονής στη ΔΕΥΑΜΒ έως τέλος Σεπτεμβρίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτες ανάγκες στην υπηρεσία.

Στη ΔΕΥΑΜΒ σήμερα υπηρετούν 118 εργαζόμενοι, αριθμός μη επαρκής για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της Επιχείρησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε κάποιες ειδικότητες όπως για παράδειγμα στον βιολογικό δεν υπάρχει καν μόνιμη θέση ηλεκτρολόγου.

Η έλλειψη προσωπικού γίνεται ιδιαίτερα αισθητή τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και ξεκινούν οι άδειες του προσωπικού. Όπως ανέφερε ο κ. Ζεμπέογλου στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ήδη παρατηρείται πρόβλημα συγκρότησης συνεργείων σε όλες τις βάρδιες για την κάλυψη των αναγκών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις τεχνικές ειδικότητες που απαιτούν οι τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ζεμπέογλου, ακριβώς λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την έλλειψη προσωπικού, υπάρχουν εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται ακόμη και 80 ημέρες άδειας.

Την ίδια ώρα οι προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. Σε προηγούμενη συνεδρίασή της η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε τις προσλήψεις να κάνει με βάση τους μόνιμους πίνακες.

Ο κ. Ζεμπέογλου ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να καταθέσει αίτημα για την τμηματική πρόσληψη τουλάχιστον δέκα τεχνιτών από τις 48 συνολικά θέσεις που έχουν εγκριθεί για εργαζόμενους ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, το ΑΣΕΠ δεν έχει απαντήσει στο αίτημα, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαίωση ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Βόλου, όπου η ΔΕΥΑΜΒ έχει «κουμπώσει» 40 θέσεις οκταμηνιτών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου