ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση ΕΡΓΗΛ κατά δέκα υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ

μήνυση-εργηλ-κατά-δέκα-υπαλλήλων-της-δ-800801

Όλα για όλα φαίνεται να τα παίζει η ΕΡΓΗΛ, προκειμένου να μπορέσει να μπει στα ταμεία και να εισπράξει το ποσό που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην πόλη που ξεκίνησε το 2005, το οποίο όμως εκτέλεσε μισό σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας. Με τη δικαστική διαμάχη να είναι σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και ΕΡΓΗΛ – αναμένεται απόφαση επί της αγωγής που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ εναντίον της ΕΡΓΗΛ διεκδικώντας ποσό 6,5 εκατ. ευρώ για το έργο που δεν εκτέλεσε και πληρώθηκε αλλά και η απόφαση της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της ΔΕΥΑΜΒ κατά της επιταγής προς εκτέλεση της ΕΡΓΗΛ – η δεύτερη βάζει στο στόχαστρο εννέα υπαλλήλους και πρώην αντιδήμαρχο με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Βόλου.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του πταισματοδίκη που διενεργεί προανάκριση. Για την υπόθεση έχουν καταθέσει τρία στελέχη της ΕΡΓΗΛ, ενώ από την προηγούμενη Παρασκευή, κλήσεις σε απολογία λαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλο οι δέκα κ.κ. Δ. Κουτσιφέλης, Θ. Χούσιος, Σ. Τζίνης, Δ. Τιλελής, Δ. Οικονομίδης, Αναστασία Κολιού, Χ. Φαφούτη, Χριστίνα Τσέτη, Ευτυχία Διομή και ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, Ηλίας Ξηρακιάς.

Στη μήνυση οι δέκα κατηγορούνται ότι με ψευδείς βεβαιώσεις και καταθέσεις στα δικαστήρια την οδηγούν σε οικονομική εξόντωσή της. Στο στόχαστρο μπαίνει κυρίως ο Δημήτρης Κουτσιφέλης ο οποίος παρουσιάζεται από την ΕΡΓΗΛ ως ενορχηστρωτής και εμπνευστής σχεδίου για την οικονομική εξόντωσή της.

Νομικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι η μήνυση δεν έχει ποινικό αντικείμενο αλλά γίνεται στο πλαίσιο της αστικής αντιδικίας μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και ΕΡΓΗΛ.

«Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση ΕΡΓΗΛ έχω απαλλαχθεί αμετάκλητα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το 2015. Το αντιφατικό και το παράδοξο είναι ότι η μεν ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζει ότι οι πράξεις μου την έβλαψαν στην υπόθεση ΕΡΓΗΛ, η δε ΕΡΓΗΛ με εμφανίζει ως ενορχηστρωτή του σχεδίου εξόντωσής της. Δεν μπορεί μία πράξη μου να έβλαψε τους πάντες», δηλώνει ο κ. Κουτσιφέλης χαρακτηρίζοντας τη μήνυση «αστυνομικό διήγημα, αφού πράξεις της υπηρεσίας εντάσσονται αυθαίρετα σε ένα δήθεν σχέδιο οικονομικής εξόντωσής της».

Δήλωση Ηλία Ξηρακιά

Για «περίσσεια θράσους» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς:

«Μια ακόμη μήνυση της ΕΡΓΗΛ, κατά υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ και ενός μέλους της προηγούμενης Διοίκησης, με απίθανες κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες αποκάλυψης και τεκμηρίωσης του γιγαντιαίου σκανδάλου.

Ποτέ δεν μας συγχώρεσε ότι αγνοήσαμε τα τελεσίγραφα της, με τα οποία απαιτούσε να μην προχωρήσουμε στην καταμέτρηση και την αποκάλυψη τελικά του πραγματικού έργου που είχε κατασκευάσει. Για τη σθεναρή αυτή στάση μας υπέρ των συμφερόντων της πόλης και των βολιωτών η ΕΡΓΗΛ μας «σέρνει» εδώ και καιρό στις αίθουσες των δικαστηρίων με αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση και μήνυση με τις παραπάνω απίθανες κατηγορίες.

Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι υπηρετήσαμε το δημόσιο συμφέρον και είμαστε σίγουροι ότι είναι θέμα χρόνου να λάμψει η αλήθεια. Προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου