ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαιρινή εβδομάδα στη Μαγνησία

καλοκαιρινή-εβδομάδα-στη-μαγνησία-800911

Επανήλθε στα συνήθη καλοκαιρινά δεδομένα ο καιρός στη Μαγνησία μετά τα αλλεπάλληλα «φθινοπωρινά κύματα» των προηγούμενων ημερών, που συνοδεύονταν από ισχυρές βροχοπτώσεις και καθοδική πορεία της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος στην περιοχή της Μαγνησίας. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς στη Μαγνησία και στον Βόλο, ειδικότερα, μεταξύ 24 και 33 βαθμών Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος, οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία αναμένεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία και θα κυμανθεί από 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο, Παρασκευή, εξάλλου, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα διατηρηθούν νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η ανοδική πορεία της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί, με τον υδράργυρο να φτάνει σε καλοκαιρινά επίπεδα, που θα κυμανθούν μεταξύ 34 και 36 βαθμών Κελσίου.

Ο καιρός θα διατηρηθεί καλός μέχρι την Κυριακή, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ενώ σημείωσε ότι το φετινό καλοκαίρι θα υπάρχουν εναλλαγές ζέστης, που δεν έχει, ωστόσο, τα χαρακτηριστικά καύσωνα, και δροσερών διαλειμμάτων, που θυμίζουν φθινόπωρο.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι καταιγίδες που σημειώνονται κατά τόπους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, είναι συνηθισμένες την καλοκαιρινή περίοδο και «είναι αστάθειες που αποτελούν συνήθη μετεωρολογική εξέλιξη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου