ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστή αγορά την Κυριακή προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

κλειστή-αγορά-την-κυριακή-προτείνει-ο-801577

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν προσφέρει τίποτε περισσότερο στον τζίρο των καταστημάτων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας αποφάσισε χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο να καλέσει τα μέλη του να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 15 Ιουλίου που περιλαμβάνεται στις οχτώ θεσμοθετημένες αργίες που τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Αποστόλης Οντόπουλος, ενημέρωσε ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να προταθεί στα εμπορικά καταστήματα να κλείσουν και να μην ανοίξουν και σήμερα αναμένεται να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.

«Ούτως ή άλλως είναι μία από τις Κυριακές που δεν παρατηρείται κίνηση στην αγορά. Ο κόσμος είναι εκτός του κέντρου της πόλης. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα στα έσοδα των καταστημάτων», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια ακόμη και αθηναϊκά καταστήματα, τα οποία παραδοσιακά άνοιγαν τις Κυριακές, την Κυριακή του Ιούλη δεν λειτουργούν και παρέμεναν κλειστά.

«Θέλουμε να αλλάξει ο Νόμος των Κυριακών. Αυτή τη στιγμή το μόνο που συμβαίνει είναι να επιβαρύνονται περαιτέρω τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων. Πρέπει να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, διερευνητικά κινήθηκαν χθες, ημέρα έναρξης των εκπτώσεων, οι καταναλωτές, που επισκέφτηκαν τα καταστήματα και έκαναν έρευνα αγοράς. «Πιστεύουμε ότι τις επόμενες μέρες η εικόνα θα αλλάξει και θα υπάρχει κίνηση», είπε ο ίδιος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου