ΤΟΠΙΚΑ

Στο πλάι της Πυροσβεστικής 4 ομάδες εθελοντικών οργανώσεων

στο-πλάι-της-πυροσβεστικής-4-ομάδες-εθε-801770

Βεβαιώσεις πιστοποίησης για την παρακολούθηση των προγραμμάτων δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης έλαβαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου είκοσι ένας εθελοντές από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αλμυρού.

Σε εκδήλωση χθες, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ο διοικητής της Υπηρεσίας, Χαράλαμπος Πόζογλου, πύραρχος συνεχάρη τους εθελοντές για την επιτυχή παρακολούθηση των προγραμμάτων και την έμπρακτη διάθεσή τους για ανιδιοτελή προσφορά.

«Εμείς από την πλευρά μας σας θεωρούμε συνεργάτες και βοηθούς στο έργο μας και ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο όπου οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες και η βοήθεια και συμβολή σας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή αντιμετώπιση των συμβάντων που καλούμαστε να διαχειριστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολούθως, ο κ. Πόζογλου έκανε ειδική αναφορά στην κρισιμότητα της τήρησης των κανόνων ασφαλείας κατά την εμπλοκή στην αντιμετώπιση των συμβάντων, τονίζοντας ότι «επιτυχής επέμβαση σε ένα συμβάν θεωρείται όχι μόνο η γρήγορη προσέγγιση και καταστολή της πυρκαγιάς αλλά και η ασφαλής επιστροφή όλων των εμπλεκομένων στα σπίτια τους».

Οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Μαγνησία έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια διάθεση για συμμετοχή στον αγώνα που δίνει η Π.Υ. Βόλου κάθε καλοκαίρι για την προστασία της ζωής της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου αυτής της πανέμορφης γωνιάς της Ελλάδος μας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει αγκαλιάσει το θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη. Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης των εν λόγω προγραμμάτων παρέχουν τη δυνατότητα στους εθελοντές να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων συμβάντων κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο κ. Πόζογλου τόνισε ότι «πέρα από την άμεση εμπλοκή σας σε ένα συμβάν για την προσβολή της πυρκαγιάς, την αποκάθαρση και την φύλαξη, καθοριστικής σημασίας είναι και η επιτήρηση των δασικών εκτάσεων, οι περιπολίες σε αυτές, οι τυχόν βοηθητικοί ρόλοι που θα κληθείτε να επιτελέσετε όπως η μεταφορά υλικών στην πυρκαγιά.

Ακόμη, καθοριστικής σημασίας είναι η βοήθεια στην ασφαλή καθοδήγηση των πυροσβεστικών οχημάτων προς το συμβάν, ο αποκλεισμός ευαίσθητων δασικών περιοχών σε μεγάλο δείκτη επικινδυνότητας. Ρόλοι λιγότερο ίσως εντυπωσιακοί αλλά ιδιαίτερα ουσιαστικοί και χρήσιμοι για εμάς καθώς θα μας επιτρέψουν να επικεντρωθούμε με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις μας στην αντιμετώπιση του συμβάντος. Την ίδια στιγμή θα είμαστε βέβαιοι ότι κρίσιμοι τομείς καλύπτονται από άτομα υπεύθυνα, εκπαιδευμένα, που μιλάμε την ίδια γλώσσα και μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την επιτυχή έκβαση του συμβάντος», επισήμανε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου