ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότερες δόσεις ζητούν οι αγρότες για τα χρέη τους στη ΔΕΗ

περισσότερες-δόσεις-ζητούν-οι-αγρότε-802183

Κινδυνεύουν να στερέψουν τα χωράφια μέσα στο καλοκαίρι για χιλιάδες αγρότες λόγω των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ. Αγρότες με δικές τους γεωτρήσεις προσπαθούν να έρθουν σε ρύθμιση των οφειλών τους αλλά, οι δόσεις που προβλέπει η ΔΕΗ είναι λίγες και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά οι αγρότες δίνουν πραγματική μάχη στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στον Βόλο στην προσπάθεια τους να κάνουν μια ρύθμιση.

Όπως τόνιζαν παραγωγοί από την περιοχή του κάμπου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η ΔΕΗ ζητά από τους αγρότες προκαταβολή 30% του χρέους. Αν όμως έχει προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης η προκαταβολή ανέρχεται σε 40%. Οι δόσεις στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 8 έως 9. Επανασύνδεση δεν γίνεται αν χρωστά ο αγρότης και άλλο λογαριασμό και δεν τον έχει ρυθμίσει. Επίσης αν στο παρελθόν είχε ενταχθεί σε ρύθμιση και καθυστέρησε λίγες μέρες την πληρωμή αμέσως «βγαίνει εκτός» και είναι πολύ δύσκολο στο μέλλον να ξαναμπεί σε άλλη ρύθμιση. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι αγρότες που έχουν πάρει κληρονομικά πομώνες και θα πρέπει να καταθέσουν σειρά εγγράφων για να συνεχίσουν να έχουν αγροτικό ρεύμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι οι αγρότες δέχονται, εκτός των άλλων ενοχλητικά τηλεφωνήματα από «εισπρακτικές ή όπως παρουσιάζονται δικηγορικές» εταιρείες για λογαριασμό της ΔΕΗ, προκειμένου να καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Σημειώνεται, πως η ΔΕΗ από 1/5/2018, παρέχει στους πελάτες εξατομικευμένες προτάσεις ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με την καταναλωτική συμπεριφορά του εκάστοτε πελάτη, ττο ύψος του μέσου μηνιαίου λογαριασμού και το πλήθος των ανεξόφλητων λογαριασμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου